Ботев (Пловдив) - Славия 0:0, греда за "канарите"

Ботев (Пловдив) - Славия 0:0, греда за

Topsport.bg

29-05-2023, 20:17

Отборът на Ботев (Пловдив) приема столичния Славия в двубой от 34-ия кръг на efbet Лига на "Колежа" днес от 20:00 часа.

Двата отбора се намират в групата, разпределяща местата между седмо и десето. Пловдивчани записаха поредица от негативни резултати и излизат за честта си, тъй като трудно може да се придвижат по-напред от десетото място.

От началото на плейофите отборът е записал три загуби, в които има отбелязан само един гол. Феновете са недоволни, а треньорът Бруно Балтазар беше освободен и на негово място назначен Стефан Стоянов, за когото днешният мач ще е първи начело на "канарчетата".

Славия пък се бори за участие в баража за Европа. Към момента "белите" са първи в групата и водят на 5 точки пред втория Арда. Ако днес тимът от Кърджали загуби или направи равен с Локо (Сф), а Славия победи Ботев, то това ще означава, че още след този кръг момчетата на Ангел Славков могат да се готвят за бараж срещу четвъртия.

Лошите новини за Славков са, че няма да може да разчита на цели петима свои футболисти. Владимир Николов и Емил Стоев ще изтърпят наказание заради натрупани картони, а Светослав Вуцов, Кристиан Димитров и Кристиян Стоянов са контузени.

Източник: Topsport.bg

Последни новини