Ботев (Пловдив) - ФК ЦСКА 1948, Маркиньос бележи трето попадение за "канарчетата"

Ботев (Пловдив) - ФК ЦСКА 1948, Маркиньос бележи трето попадение за

Topsport.bg

01-10-2021, 08:25

Ботев (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в първи сблъсък от десетия кръг в родната efbet Лига. Срещата в Коматево стартира в 17:30 часа

Домакините се намират в добра форма, след като са в серия от 7 поредни мача без загуба в първенството. "Канарчетата" обаче отпаднаха рано от турнира за Купата на България след загуба от втородивизионния Етър, а в миналия кръг направиха реми с големия си враг Локомотив в дербито на Пловдив.

Сега в клуба се надяват да се върнат на победния път и отново да оглавят класирането, поне за известно време, преди изиграването на останалите срещи от кръга.

Старши треньорът Азрудин Валентич няма проблеми с липсващи играчи. Готов за игра е вече Николлай Минков, който се връща след контузия, докато пък капитанът Тодор Неделев се размина с тежка травма след дербито на Пловдив и ще е на разположение за днешния двубой.

По-рано тази седмица изпълнителният директор на "жълто-черните" Даниел Серхидо напусна клуба и каза, че си "тръгва със смесени чувства".

ФК ЦСКА 1948 започна сезона доста лошо, но в последните си мачове отборът надигна глава след идването начело на Николай Киров. "Червените" записаха 2 победи и 1 равенство в последните си 3 двубоя в първенството. Тимът обаче също се провали с гръм и трясък за Купа на България, като отпадна от Монтана.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА.

За днешната среща Деян Лозев е наказан, докато Ивайло Климентов е под въпрос. Дълготрайно контузен остава Ангел Лясков. По тази причина Киров не е изключено да използва някои от играчите от дублиращия тим.

Източник: Topsport.bg

Последни новини