Ботев (Пловдив) не успя да измести Славия от третото място в efbet Лига

Ботев (Пловдив) не успя да измести Славия от третото място в efbet Лига

Topsport.bg

26-11-2021, 16:18

Славия и Ботев (Пловдив) завършиха наравно 0:0 в двубой от 16-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Славия".

Двата отбора спретнаха здрав мач, който бе изпълнен с множество интересни положения пред двете вратаи. В крайна сметка двата отбора не успяха да се победят, след като с пропуски се отличиха Маркиньос за "канарчетата" и Тони Тасев за домакините.

Така Славия остава на третото място в класирането на първенството с актив от 27 точки, с 1 повече от Ботев (Пловдив). Черно море е на 5-ата позиция с 25 пункта и има реални шансове да застане на третото място, ако днес победи Берое. Двата отбора се изправя един срещу друг след броени минути.

Двата отбора "се хванаха за гушите" още след първия съдийски сигнал и започнаха устремено да търсят гола. Първата интересна ситуация дойде в третата минута, когато Николай Минков подаде към Емануел Току, който обаче отправи неточен удар.

В шестата минута Емил Виячки се извиси над всички след центриране от ъглов удар. Футболистът насочи топката към вратата, но Георги Аргилашки улови.

Четири минути по-късно Тодор Неделев отправи отлично центриране, към вратата на Славия, където Маркиньос от опасна близост засече с глава. Светослав Вуцов обаче демонстрира отличен рефлекс и изби.

В 38-ата минута именно бразилецът демонстира добър контрол над топката. Маркиньос нахлу в пеналтерията и шутира, но топката не намери очертанията на вратата. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

През втората част случващото се на терена не се промени. В 59-ата минута Рабей получи отляво и пусна прострелно центриране, но Маркиньос не успя да засече подаването, което бе в непосредствена близост до вратата.

В 75-ата минута Самюел Супрайен получи топката след разбъркване в пеналтерията, но ударът му от около 15 метра мина над вратата.

Пет минути преди края на редовното време Маркиньос бе изведен в наказателното поле и шутира по земя. Светослав Вуцов обаче запази хладнокръвие и спаси.

Източник: Topsport.bg

Последни новини