Ботев (Пловдив) приема Монтана в Коматево, Валентич гони първа победа начело на клуба

Ботев (Пловдив) приема Монтана в Коматево, Валентич гони първа победа начело на клуба

Novsport

28-02-2021, 07:51

Ботев (Пловдив) посреща Монтана с амбицията да постигне първа победа под ръководството на новия си треньор Азрудин Валентич. "Канарчетата" са на незавидното 12-о място в класирането и оттук до края на сезона трябва да са убедителни на собствен терен. Евентуален успех ще позволи на пловдивчани да изпреварят днешния си съперник и да се настанят в средата на таблицата.

Монтана взе много ценна победа в предишния кръг, когато надви с 1:0 ЦСКА 1948. На старта на пролетния дял отборът на Атанас Атанасов загуби с 0:2 от Левски, но и тогава показа приличен футбол. Преди това монтанчани нямаха успех в 9 поредни шампионатни мача.

Най-новото попълнение на Ботев Маркиньос ще бъде картотекиран утре и вероятно ще дебютира в осминафинала за Купата на България срещу ЦСКА 1948, а днес атаката на "жълто-черните" ще води Атанас Илиев. Таранът е застрашен от наказание, ако получи жълт картон. Анвар Елионуси е в групата на "канарчетата" и почти сигурно ще се появи след почивката. Славчо Шоколаров не е тренирал пъноценно през седмицата и е по-вероятно да остане на пейката.

Монтана ще бъде без наказания Сергей Георгиев. За първи път в групата попадна нападателят Димитър Законов. Старши треньорът Атанас Атанасов ще разчита на дисциплинирана игра в защита, а напред основното оръжие на тима ще е скоростта на Тони Тасев. Николай Минков също ще играе близо до изнесения в предни позиции Росен Кръстев.

В срещите между тези два тима домакинският фактор е силно изразен. Всяка от последните пет срещи беше спечелена от тима, който домакинстваше. За да намерим победа на един от двата отбора като гост, трябва да се върнем до 2013 година, когато "канарчетата" се наложиха с 2:0 на "Огоста".

През есента Монтана повали "жълто-черните" с 3:1. Атанас Илиев вкара срещу бившия си отбор и даде преднина на Ботев, но още до почивката Билал Бари и Стефан Цонков обърнаха нещата в полза на домакините, а в края Тони Тасев затвърди успеха на Монтана.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - МОНТАНА

Вероятни състави:

БОТЕВ ПД: Аргилашки; Янсон, Генев, Младеновски; Ф. Филипов, Еспиноса, Рабей, Конате; Току, Д. Тонев; А. Илиев

МОНТАНА: Макенджиев; Башлиев, Цонков, Михов, Кики; Р. Терзиев; Минков, Я. Ангелов, Каменов, Т. Тасев; Кръстев

Източник: Novsport

Последни новини