Ботев (Пловдив) с мачбол за Европа на „Герена“

Ботев (Пловдив) с мачбол за Европа на „Герена“

Topsport.bg

18-04-2022, 13:33

Ботев (Пд) ще има отличен шанс за директно класиране в Европа на 30 април. Тогава е директният мач с Левски на "Герена" и ако отборът на Азрудин Валентин успее да победи този на Станимир Стоилов, реално ще избяга от обсега на "сините" като точки, посочва "Мач Телеграф". Предвид това, че Славия почти сигурно ще отпадне от ЦСКА за Купата на България след загубата с 0:2 в първия мач, то третото място със сигурност гарантира участие в турнира Лига на конференциите за следващия сезон.

В последните два кръга Черно море понесе много тежки удари - загуби от Левски и от Ботев Пд в директен мач. За "моряците" второто попадение на "сините", дело на Марин Петков, означава и предимство на Левски в директните срещи при равни точки. Именно заради това толкова се бе ядосал и Илиан Илиев на "Герена".

За Ботев Пд е много важно, че като трети в редовния сезон си спечели правото на три домакинства в плейофите. Първото вече бе спечелено - 1:0 над Черно море. Другите две са срещу Лудогорец и Славия. За "канарчетата" е много важно в какъв състав и с каква мотивация ще излязат разградчани.

Но е факт едно нещо - че успехът с 1:0 над Черно море дава огромен шанс на Ботев Пд за запазване на третото място и директно участие в Лигата на конференциите без минаване през бараж със седмия.

Източник: Topsport.bg

Последни новини