Ботев (Пловдив) се изравни с Черно море на върха след равенство с Царско село

Ботев (Пловдив) се изравни с Черно море на върха след равенство с Царско село

Topsport.bg

26-08-2021, 19:49

Царско село и Ботев (Пловдив) завършиха наравно 0:0 в първия мач от 6-ия кръг на efbet Лига.

Двата отбора изиграха не особено атрактивен мач, в който интересните положения бяха кът. В началото на срещата домакините пропуснаха няколко добри възможности да отбележат, като с пропуски се отличиха Луи Нганиони и Васил Шопов. За "канарчетата" пък Тодор Неделев на няколко пъти обезпокои Янко Георгиев.

Въпреки равенството, Ботев (Пловдив) се изравни с Черно море на върха в класирането на първенството. "Канарчетата" вече имат 11 точки, с колкото са и варненци. Царско село пък е на 8-а позиция с 6 пункта.

Двубоят започна доста динамично, като в първите минути домакините можеха да поведат в резултата, но Луи Нганиони и Васил Шопов се отчетоха с няколко пропуска.

В 15-ата минута пловдивчани "влязоха в мача" и успяха да сътворят добра атака, която завърши с опасен диагонален изстрел на Тодор Неделев. Топката обаче профуча покрай лявата греда.

В 25-та минута Петър Атамнасов измина сериозна дистанция с топка в крака. Последва пас към дясното крило и опасно центриране, което обаче не бе засечено от нито един играч в наказателното поле.

В следващите минути темпото на срещата чувствително спадна, а играта се накъса с редица нарушения в средата на терена. Двата отбора така и не успяваха да задържат топката в свое притежание.

В 40-ата минута Дилан Мартенс опита късмета си с изстрел от далечно разстояние. Янко Георгиев обаче атрактивно спаси. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

Случващото се на терена не се промени особено и в началото на втората част, като единственото интересно положение до 58-ата минута бе шутът от пряк свободен удар на Петър Атанасов. Топката обаче не намери рамките на вратата.

В 70-ата минута Реда Рабей стреля, но не успя да намери топката по най-добрия начин и тя излезе в аут. Малко след това Маркиньос също пробва рефлекса на Янко Георгиев с шут от разстояние по земя.

В 85-ата минута пък Антоан Бароан шутира атрактивно след центриране на Па Конате отляво. Ударът му обаче попадна в обсега на Янко Георгиев, който улови без проблеми.

Източник: Topsport.bg

Последни новини