Ботев (Пловдив) създава дубъл от новия сезон

Ботев (Пловдив) създава дубъл от новия сезон

Novsport

02-02-2021, 19:41

 Ботев Пловдив ще стартира свой дублиращ отбор от новия сезон, където ще се обиграват момчетата от школата, които не могат да се преборят за мъжкия тим. Идеята е на новия собственик на канарчетата Антон Зингаревич, съобщава БТА.

Желанието на руския бизнесмен е новият Ботев Пловдив II да играе във Втора лига, но не е ясно дали БФС ще допусне такова включване. Шансовете на пловдивчани идват от почти постоянната криза с отказващи се, фалиращи и изпитващи затруднения отбори.

В Коматево вече е имало дублиращ отбор, когато клубът беше под контрола на КТБ и бизнесмена Цветан Василев. Тогава обаче тимъгт играеше под името Раковски в едноименното градче.

Няколко от младите таланти, които са родени през 2001 година, пък ще заминат под наем в датския втородивизионен Фремад Амагер. Предстои да се разбере кои от момчетата ще приемат този вариант да развитие на кариерата си.

За да повиши нивото на работата в школата на Ботев Пловдив, собственикът Зингаревич пък е решил да добави още треньори при подрастващите. Първите двама, които ще бъдат привлечени, са треньор по физическата подготовка и треньор на вратарите, които идват съответно от Англия и Нидерландия.

Източник: Novsport

Последни новини