Ботев (Пловдив) триумфира над Славия в ожесточена битка

Ботев (Пловдив) триумфира над Славия в ожесточена битка

Topsport.bg

30-09-2022, 21:25

Ботев (Пловдив) победи Славия в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. "Канарчетата" се наложиха с 1:0 в истинска битка в "Коматево".

Това е едва трети успех за пловдивчани от началото на сезона, който ги отвежда на 12-ото място с актив от 10 точки.

"Белите" пък могат горчиво да съжаляват за загубата след като удариха четири греди. Тимът на Златомир Загорчич е на 7-ото място с 18 пункта.

Срещата започна равностойно като опасните положения липсваха пред двете врати.

В 18-ата минута се стигна до първия удар, който дори нацели гредата. Галин Иванов пусна добре в наказатвелното поле, където Вълчев стреля, Ханкич изби, Галин Иванов направи добавка, но топката срещна страничния стълб.

Две минути по-късно Венцислав Керчев засече с глава центриране, но топката отново се отби в гредата.

В 35-ата минута Ето'о открадна една топка, напредна и изведе Елвис Ману, който от изгодна позиция в наказателното поле мушна топката между краката на Вуцов и откри за 1:0. Само четири минути по-късно радостта на Ботев бе помрачена след като Етоо получи втори жълт картон и бе изгонен.

През втората част надлъгването продължи. В 49-ата минута Кемело Нгуена стреля от дъгата на наказателното поле, но Ханкич изби топката в страничния стълб.

В самия край на мача, Ахмедов прати топката в страничния стълб след удар от легнало положение с глава, за да триумфира Ботев с победата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини