Ботев удари Берое след вихрено второ полувреме в "Коматево"

Ботев удари Берое след вихрено второ полувреме в

Topsport.bg

17-09-2021, 22:22

Ботев (Пловдив) победи Берое с 2:1 в първото издание на Битката за Тракия за този сезон. Двата тима се срещнаха в мач от 8-ия кръг на efbet Лига, който се игра на "Коматево".

Резултатът откри Емануел Току в 70-ата минута. В 85-ата Конате удвои след страхотно центриране на Маркиньос, а Александър Цветков вкара почетното попадение дълбоко в добавеното време.

ТОПСПОРТ проследи сблъсъка на живо:

Гостите започнаха по-активно и изпълниха три ъглови удара в рамките на първите пет минути. През първите половин час игра обаче видяхме единствено два-три шута за статистиката.

В 33-ата се стигна до греда - сякаш от нищото Фал изскочи от втора линия и засече центриране на Василев, но нямаше късмет. До почивката не се случи нищо по-интересно.

Втората част обаче бе по-атрактивна за неутралните зрители. Осем минути след подновяването Ботев също отговори с греда. Конате стреля и изненада вратаря на Бакер, който изобщо не внимаваше и липсата на концентрация можеше да струва скъпо.

След час игра предимството на домакините се засилваше. В 70-ата минута те поведоха чрез Току. Шутът му от далечна дистанция фронтално срещу вратата се отби в гредата и този път обаче влезе в мрежата, а не напусна злощастно.

В 85-ата Конате сложи точка на спора. Двамата с Маркиньос отново показаха кои са играчите във форма за Ботев. "Седмицата" потърси далечната греда с великолепното си центриране, а именно там дебнеше Конате, който се бе отскубнал от опеката на противниковата защита.

Александър Цветков пък се разписа за гостите в последните секунди на срещата. Той бе най-съобразителен след поредното центриране за Берое в мача и прати топката във вратата на домакините отблизо.

Източник: Topsport.bg

Последни новини