Бронзовият тандем на Черно море

Бронзовият тандем на Черно море

Topsport.bg

15-03-2022, 22:19

Черно море победи Арда с 2:0 в събота следобед и доближи третия Ботев Пловдив само на точка. Варненци се възползваха по отличен начин от грешната стъпка на канарчетата, които в петък направиха 2:2 с ФК ЦСКА 1948 в Бистрица.

Едва ли има изненадани от това кои бяха голмайсторите за моряците на "Тича" - Матиас Курьор и Евгений Сердюк. С общо шестте си попадения тази пролет, двамата започват да оформят страховит тандем, който може да изведе Черно море до бронзовите медали. В трите си мача от подновяването на шампионата украинецът вече има 4 гола на сметката си - два срещу Локо Сф и по един във вратите на Пирин

и Арда. Той пропусна първия двубой с Лудогорец у дома, загубен с 1:2, заради наказание. Тогава не вкара и Курьор, който има 2 попадения, но се разписа новото попълнение литовецът Каспаравичус, който обаче впоследствие се контузи.

Впрочем до снощния мач на разградчани с Левски единственият в Първа лига, който имаше 4 гола през 2022-ра, бе Пиерос Сотириу. Но такъв тандем като Сердюк и Маркиньос определено няма никой. Двамата наказаха и Локо София на "Васил Левски" - Матиас с 1 гол, а Евгений с два. Когато Евгений вкарва, Морето не губи - 4 победи и 3 ремита, отбелязва "Тема спорт".

Украинският нападател изравни най-силния си сезон досега в кариерата. Той бе вкарвал най-много 8 попадения през 2018/19 с екипа на португалския втородивизионен Фатима, и то само в 12 срещи. Сега пак има 8 гола на сметката си, но вече в 14 мача. Със сигурност Илиан Илиев уцели в десетката с неговото привличане. Жека, както също е известен украинецът, е едва на 23 години. Курьор е с десет лета по-голям от него, но акостирането му на "Тича" за трети път в кариерата показва, че това наистина е неговият пристан. Той вече има 36 попадения за варненци в елита в 84 срещи. Какво още могат двамата времето ще покаже, но поне засега умело са повели Черно море към бронзовите медали... Сега наред да усети мощта им е Славия!

Източник: Topsport.bg

Последни новини