БФС отговори на Левски: Клевети и манипулации! Удобен начин за прехвърляне на проблемите от болната върху здравата глава

БФС отговори на Левски: Клевети и манипулации! Удобен начин за прехвърляне на проблемите от болната върху здравата глава

Topsport.bg

01-11-2022, 17:21

Ръководството на БФС излезе с официална позиция относно днешната декларация на Левски. От централата изразаха възмущението си от позицията на "сините", като споделят, че категорично се противопоставят на "клевети и манипулативни внушения, лишени от всякаква логика".

Ето позицията на футболната централа:

Ръководството на Българския футболен съюз изразява възмущението си от днешната позиция на ПФК "Левски".

Категорично се противопоставяме на клевети и манипулативни внушения, лишени от всякаква конкретика. Подобни обвинения можем да окачествим единствено като удобен начин за прехвърляне на проблемите от болната върху здравата глава.

Футболните клубове няма как да очакват федерацията да реши всичките им казуси, били те спортно-технически, юридически или финансови.

Българският футболен съюз няма да позволи на който и да било клуб, независимо от името и историята му, да поставя ултимативни и неаргументирани изисквания. ПФК "Левски" и експертните му ръководители би следвало да са наясно с процедурите, описани в Устава на БФС, както и с неоспоримия факт, че "омагьосаният кръг" от съдебни дела и обжалвания не е по вина на легитимно избраното ръководство на БФС, а точно обратното.

На Общото събрание преди половин година ПФК "Левски" гласува за приемането на дългосрочна стратегия, която БФС изпълнява успешно, поради което приемаме днешната позиция на клуба за неприемлива и дори недостойна.

Източник: Topsport.bg

Последни новини