БФС уточни как могат да се върнат изключените клубове

БФС уточни как могат да се върнат изключените клубове

Topsport.bg

25-07-2022, 20:06

Българският футболен съюз е изпратил регулярно писмо до Зоналните и Областните съвети по места, с което уточнява как и кога могат да се върнат в редовете на организирания спорт изключените клубове.

Крайният срок за всеки отбор, който е готов с промяната на регистрацията и има изготвени документи, е 31-и юли.

Същото се отнася и за клубове, които са прекратили за известно време съществуването си поради организационни, финансови или други причини и сега отново искат да се върнат по терените.

"Всички клубове, желаещи да бъдат одобрени за членове на БФС, трябва да подадат молби в Областните съвети на БФС, съгласно чл.21 от Устава на футболната централа, преди започване на спортно- състезателната 2022/2023 година, най-късно до 31.07.2022 година", се казва в писмото.

Както е известно, преди по-малко от месец футболния съюз изпрати условията, изискванията и необходимите стъпки за изключените отбори, които желаят да бъдат одобрени за временни членове и по този начин да се включат в първенствата.

Най-важните от тях са, че трябва да са регистрирани в Публичния регистър на ММС; Да отговарят на статута на ФК с аматьорски отбори по изискванията на нормативните документи на БФС, Да имат лицензирани треньори, да имат одобрена футболна база, отговаряща на изискванията, да нямат финансови задължения от предходното футболно първенство, а също така и да подготвят изискваните документи за картотекирането на състезатели и служебни лица, които трябва да са съобразени с Наредбата и нормативните документи на БФС за сезон 2022/2023 година.

Източник: Topsport.bg