В Беласица обмислят нови треньори за ДЮШ

В Беласица обмислят нови треньори за ДЮШ

Novsport

28-05-2020, 12:54

Преминаването на футболистите на ДФК Мечетата към ОФК Беласица увеличават бройката им в някои от възрастовите групи.

Например треньорът Емил Шаламанов в момента работи с футболисти набор 2006 и 2007 година, а след сливането те са над 40.

Това ще е изключително трудно независимо че е той е опитен треньор. Наблюдаващите отговорни длъжностни лица от страна на Мечетата и Беласица успокояват присъстващите родители, че няма да оставят обидено дете, което да не е включено в тренировъчния процес.

На всички ще бъда даден шанс и игрово време, защото не се знае кой кога ще развие истинските си възможности на терена. И за да се даде по-голяма възможност за развитие се обмисля привличане на нови треньори, става дума за футболисти, преминали през ДЮШ и мъжкия отбор на Беласица, сдобили се вече с висше образование специалност футболист и лиценз за упражняване на треньорска професия.

В интерес на истината има и някакъв страх у досегашните треньори от ДЮШ на ОФК Беласица, които трябва значително да си подобрят манталитета и подхода към футболистите, най-вече към тези, които идват от ДФК Мечетата.

Ще се даде достатъчно време и шанс на всички треньори и накрая ще се прецени работата им, като ще се вземе мнението и на футболисти и родители. Така че всеки един от футболните специалисти трябва да заработи с необходимите качества ако иска да остане и за в бъдеще в ОФК Беласица.

Засега се работи само с три възрастови групи. Очаква се от 1 юни да се включат и останалите. Предвижда  се  заниманията с всички възрастови групи от ДЮШ на ОФК Беласица да се провеждат до 15 юни.

Мъжкият отбор на ОФК Беласица ще приключи седмицата с двустранна игра на стадион Цар Самуил в петък. 

Веднага след това старши треньорът Саша Симонович ще даде почивка на своите възпитаници до понеделник. По отношение на уточнения вече контролен мач с отбора на Монтана от едноименния град, от петричкия клуб обявиха, че намирането на терен и организацията за провеждането на този мач е дело на клуба от Монтана. Сигурното е, че срещата ще се състои на 13 юни в София.

Източник: Novsport