В ЗДРАВА БИТКА: Храбър Черно море изпусна поне точка в Разград (СНИМКИ)

В ЗДРАВА БИТКА: Храбър Черно море изпусна поне точка в Разград (СНИМКИ)

Novsport

13-12-2020, 19:35

Шампионът Лудогорец успя да победи с минималното 1:0 Черно море при домакинството си от 16-ия кръг на efbet Лига. 

"Орлите" се реваншираха пред феновете си за крайно разочароващия край на участието им в Лига Европа тази седмица, където записаха шеста загуба от шест мача и записаха 11-ия си успех за сезона в родния шампионат от 14 изиграни мача. 

В герой за разградчани отново се превърна нападателят Клаудиу Кешерю, който отбеляза единственото попадение в сблъсъка през първата част.

В началото гостите от Варна бяха по-активни и играта се задържа в половината на Лудогорец. Панайотов стреля неточно в аут, а след това Матиас Курьор шутира в очертанията на вратата, но Владислав Стоянов улови. 

Постепенно Лудогорец успя да вземе инициативата и веднага нанесоха решаващия удар. В 17-ата минута центриране на Десподов от корнер бе продължено с глава към непокрития Кешерю и той засече топката във вратата на Дюлгеров за 1:0. 

Минути след това Десподов пропусна да удвои, след като получи удобна топка в наказателното поле, но се забави и Дробаров изби в корнер. В подобна ситуация изпадна и Иса пред вратата на разградчани в 25-ата минута, но забавянето му улесни домакините, които успяха да изчистят топката.

В следващите минути Ивайло Стоянов показа 7 жълти картона на играчи от двата отбора, като пет бяха за футболисти на Лудогорец. 

Малко преди почивката Григоре сбърка при изнасянето на топката, Касми му я отне и веднага подаде към Иса в наказателното полем но там нападателят на Черно море се зачуди дали да стреля и това позволи на бранителите да се справят с общи усилия.

Двата отбора влязоха странно във второто полувреме и грешките бяха много чести. Чак в 53-ата минута Кирил Десподов показа силата си и отправи страхотен удар, който само беше проследен с поглед от вратаря Дюлгеров, но за негов късмет топката излезе в аут.

В следващите минути първо резервата на Черно море Родриго Енрике опита удар, но той не затрудни Владо Стоянов. Малко след Алекс Сантана обстрелва Дюлгеров, но мерникът му бе неточен.

В 65-та минута Дюлгеров направи невероятно спасяване след удар на Каули Оливейра, който преди това показа страхотна техника, за да си освободи пространство за изстрел. 

В 72-та минута Черно море пропусна златния си шанс. Останали трима на един "моряците" не успяха да се организират и удар на влезлия като резерва Валислав Василев беше уловен без проблем от Владо Стоянов.

Така Лудогорец успя да събере 35 точки на върха и си върна аванса от пет пункта пред втория Локомотив (Пловдив). Черно море пък записа второ поредно поражение в шампионата и остана на седмото място с 21 точки.

Лудогорец - Черно море 1:0

1:0 Кешеру 16

Стартови състави:

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Недялков, Сантана, Ману, Десподов, Дяков, Григоре, Кешеру, Жосуе Са, Янков

Черно море: Дюлгеров, Попов, Димов, Дробаров, Панов, Леандро Андраде, Панайотов, Касми, Велев, Курьор, Иса

Източник: Novsport

Последни новини