В Италия: Лудогорец е светлият лъч на българския футбол

В Италия: Лудогорец е светлият лъч на българския футбол

Novsport

21-02-2020, 09:29

„В Разград, където футболните традиции клонят към нулата, могъщият бизнесмен Кирил Домусчиев изгради тим, който през последните години е единственият светъл лъч в потъналия в мрак български футбол“, пише едно от най-авторитетните издания за футбол в Европа „Гадзета дело Спорт“ в специален материал, посветен на родната футболна действителност.

"Най-успешният български клуб ЦСКА фалира заради дългове. В този контекст влизането на Кирил Домусчиев е повратна точка за българския футбол. Той стартира проекта си в Лудогорец с 25 000 евро през 2009 г. Клубът всъщност е създаден осем години по-рано. Основният бизнес на българския Абрамович е фармацевтичният гигант „Хювефарма“, който има офиси, освен в България, също така в италианския град Кунео и в американския щат Небраска“, допълва италианската спортна библия.

"След мачовете с Лацио в Лига Европа клубът взима за талисман орлицата Фортуна, която лети над стадиона преди мачовете. Оттам панорамата е далеч по-хубава, отколкото към целия български футбол.“

Всекидневникът припомня в големия си материал, посветен на българския футбол, че от славния успех на националния отбор в САЩ вече са отминали 25 години.

„Златното поколение на българския тим залезе в края на миналия век, а последното участие на националния отбор на голямо първенство е отпреди 16 години – на Европейското в Португалия“.

Италианците напомнят, че 15 президенти на клубове от родния елит са убити в периода между 1993 и 2005 г. След третото убийство на собственик на Локомотив (Пловдив), този пост е определен като най-опасната работа в света.

Източник: Novsport

Последни новини