В КЪРДЖАЛИ: Арда мина с лекота през Царско село и проби в топ 3

В КЪРДЖАЛИ: Арда мина с лекота през Царско село и проби в топ 3

Novsport

23-11-2020, 19:16

Арда успя да постигне важна домакинска победа с 2:0 над Царско село в последната среща от 13-ия кръг на efbet лига, която се игра на стадиона в Кърджали.

Домакините бяха по-добрият отбор на терена и заслужено стигнаха до успеха, който дойде след попадения на Румен Руменов и Светослав Ковачев в 33-ата и 40-ата минути на срещата.

След този двубой отборът на Арда е трети  в класирането с актив от 21 точки, докато "царете" са на 9-ото място с 13 точки.

Още във 2-ата минута Мартинов можеше да открие за Арда след центриране на Делев от корнер, но в крайна сметка нямаше късмет.

Гостите отговориха мълниеносно и в следващата минута атака подета от Васев беше продължена от Будинов, но в крайна сметка не се стигна до нищо опасно пред вратата на Караджов.

В 24-ата минута на двубоя гредата спаси гостите от София, след като Кавдански в опита си да изчисти центриране в казателното поле от Лозев, нацели гредата на Пласид, а Педро изчисти в корнер. Четири минути по-късно Пласид спаси много опасен удар на Делев.

В 33-ата минута все пак Арда стигна до аванс, след като Котев намери Руменов в наказателното поле и последният даде аванс на тима си.

Седем минути по-късно и Ковачев се разписа, а Арда удвои аванса си. Той бе точен от пряк свободен удар, като в ситуацията и стражът на гостите сгреши.

Арда създаде ново положение пред вратата на съперника в 60-ата минута, когато Руменов беше спрян в наказателното поле от Луис Педро, но съдията прецени, че дузпа

Пет минути по-късно опасен удар на Коконов от малкото наказателно поле накара Пласид на демонстрира качествата си.

До самия край не паднаха повече попадения.

Арда - Царско село 2:0

1:0 Руменов (33)

2:0 Ковачев (40)

Арда: Караджов, Стоев, Лозев, Сулака, Леони, Мартинов, Руменов, Коконов, Ковачев, Делев, Котев

Царско село: Пласид, Кавдански, Марков, Георгиев, Будинов, Галчев, Балтанов, Васев, Манев, Луис Педро, Дилан Мартенс

Източник: Novsport

Последни новини