В КЪРДЖАЛИ: Осакатен, но смел ЦСКА 1948 отмъкна точка от Арда

В КЪРДЖАЛИ: Осакатен, но смел ЦСКА 1948 отмъкна точка от Арда

Novsport

12-05-2021, 18:52

ЦСКА 1948 измъкна 0:0 при гостуването си на Арда в двубой от първата шестица на efbet Лига. За гостите от София това беше първи мач в плейофите. Заради 11 заразени с коронавирус мачът им с Локо Пд беше отложен, а след това не се явиха за този с ЦСКА и загубиха служебно. Те пристигнаха в Кърджали без редица титуляри, но изиграха добър мач и успяха да си тръгнат с точка. Равенството означава, че Арда си гарантира място в топ 4. В игра след продължително лечение на контузии се завърнаха Спас Делев и Жуниньо. Иван Коконов обаче получи директен червен картон. В тима треперят дали той няма да бъде наказан за два мача, което ще значи, че пропуска финала за Купата с ЦСКА. 

Арда можеше да поведе след по-малко от 180 минути игра. Центриране от корнер беше изчистено, но попадна в Иван Коконов, който стеля от границата на наказателното поле, вратарят Виденов обаче спаси. Само в първите пет минути домакините изпълниха три ъглови удара пред вратата на съперника. ЦСКА 1948 удържа ранния щурм на домакините и постепенно темпото на игра значително спадна.

В 17-ата Денислав Александров центрира от фаул, но Караджов стигна пръв до топката и я улови. Пет след това изстрел на Ангел Бастунов извън пеналта беше блокиран от бранител на Арда.

Треньорът на домакините Николай Киров изтръпна в 32-ата минута, когато Лъчезар Котев беше фаулиран и остана да лежи на терена, превивайки се от болка. След намесата на лекарския екип обаче футболистът продължи играта.

В 37-ата Денислав Александров нахлу отляво, преодоля един защитник на Арда, но след това беше затворен и изгуби притежанието топката. Най-добрата възможност за домакините преди почивката дойде в 42-ата минута. Коконов засече центриране от въздуха, но ударът му не се получи и вратарят на ЦСКА 1948 спаси.  

Шест след почивката гостите като по чудо не откриха резултата. Борислав Дамянов стреля с глава след центриране на Бастунов. Караджов плонжира и спаси, а след намесата му топката се отби в гредата. Арда отговори с опит на Тонислав Йорданов да прехвърли Виденов. Нападателят обаче не уцели вратата.

В 64-ата минута Иван Коконов получи директен червен картон заради изключително грубо нарушение. Той обаче беше санкциониран, след намесата на ВАР, за да се убеди в правотата на решението си реферът лично изгледа няколко пъти повторение на ситуацията. Коконов напусна терена разреван, заради възможността да изгори за два мача и да не играе във финала за Купата.

В 77-ата минута Ангел Лясков влезе в наказателното поле, където след няколко финта успя да си освободи пространство да стреля, но прати топката покрай вратата. В 83-ата минута Мартин Хайдаров стреля над вратата, а малко след това и гостите останаха с 10 души, след като за втори жълт картон от игра беше изгонен Александър Александров. 

Минута преди края на редовното време Никола Виденов направи поредно решаващо спасяване, а в добавеното време Митков с глава прати топката над вратата на Арда.

АРДА - ЦСКА 1948 0:0

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

АРДА: 12. Иван Караджов, 8. Милен Желев, 11. Александър Георгиев, 17. Иван Коконов, 19. Румен Руменов, 20. Деян Лозев, 24. Алекс Петков, 33. Иван Тилев, 71. Пламен Крумов, 80. Лъчезар Котев, 98. Тонислав Йорданов

ЦСКА 1948: 12. Никола Виденов, 25. Александър Александров, 3. Димитър Пиргов, 24. Лазар Марин, 4. Ангел Лясков, 28. Емануил Личев, 8. Ивайло Климентов, 27. Борислав Дамянов, 20. Ангел Бастунов, 9. Димитър Митков, 11. Денислав Александров

Източник: Novsport

Последни новини