В Левски водят убедително над другите по абонаментни и членски карти

В Левски водят убедително над другите по абонаментни и членски карти

Topsport.bg

08-07-2022, 22:15

По традиция в началото на месец юли, повече от месец преди старта на Ла Лига, Реал Мадрид обяви приходите си от продадените и подновени абонаментни и членски карти. Сумата е 50 милиона евро, като ще набъбва още. Естествено тя е недостижима за България. У нас отскоро клубовете осъзнаха, че могат да генерират добри приходи от привържениците си. Мениджмънт, маркетинг, мърчандайзинг, силен отбор - всички тези фактори трябва да вървят ръка за ръка, за да има постоянен свеж паричен поток в клубната маса. Липсва ли нещо - просто се отчита дейност. Това го знаят добре в Левски и ЦСКА - отборите с най-голяма маса привърженици.

На "Герена" година и половина го караха на мускули. Със закупуване на абонаментни карти привържениците просто помагаха на клуба да оцелее. Играта на отбора бе под всякаква критика, затова и на трибуните имаше по-малка бройка хора от тези, които притежават сезонни билети. През миналата кампания картодържателите бяха около 3300 души - но през лятото толкова не ходеха на стадиона. Цифрата започна да расте едва след пристигането на Станимир Стоилов, а хората се завърнаха масово на стадиона едва тази година през пролетния полусезон. Тогава, когато сините играеха добър и печеливш футбол.

Сега в Левски опитват да яхнат вълната от ентусиазирани привърженици и да "кешират" продукцията на Станимир Стоилов и момчетата му. Цените на картите за новата кампания бяха завишени, при това с немалък процент, но това не отказва феновете, които до първото домакинство на 16 юли със сигурност ще минат миналогодишната бройка. За 11 дни - до 4 юли, бяха продадени 2750 сезонни абонамента, като от тях клубът генерира точно 677 266,07 лева.

Изненадващо или не - най-скъпите сезонни талони не се продават нито от Левски, нито от ЦСКА. Вчера Арда удари столичните грандове в земята, пускайки ВИП карта на цена 2000 лева, която осигурява и паркомясто на стадиона.

Най-нестандартни пък са от новака в елита Спартак Варна. Клубът предлага цели 4 сезонни абонамента за най-платежоспособните си привърженици. А най-скъпият - 1500 лева, осигурява достъп до ВИП ложите и при гостувания.

В Славия са традиционалисти - от 5 години сезонните билети са едва по 80 лева! 4 клуба от елита - Локо Сф, Ботев Bp, Септември Сф и Хебър, засега не предлагат абонаментни карти на привържениците си.

Източник: Topsport.bg

Последни новини