В Левски чакат Уесли Ната за подпис

В Левски чакат Уесли Ната за подпис

Novsport

17-08-2020, 07:55

 Левски договори поредното си ново попълнение. До дни синия екип ще облече бразилският халф Уесли Ната. Шефовете на тима от "Герена" най-накрая са успели да постигнат договорка с колегите си от Царско село. За преминаване на полузащитника в Левски се говори още от края на миналия сезон. Тогава босът на царете Стойне Манолов призна, че сините се интересуват от услугите на 25-годишния полузащитник.

Преди дни Царско село е отхвърлил оферта за звездата си. Тя е била от водача и почти сигурен шампион на Латвия - ФК Рига. Отборът от прибалтийската република разполага и с голям бюджет за стандартите на страната. От ФК Рига са предложили 150 хиляди евро и процент от бъдещ трансфер на Ната, но президентът на царете Стойне Манолов е поискал двойно повече.

Най-вероятно Левски няма да плати нищо за полузащитника до края на годината, а ще преведе сума през 2021-а. Освен това ще трябва да даде и голям процент при бъдещ трансфер. Очаква се двата клуба да делят 50/50 при следваща продажба. В първия кръг Ната не игра за Царско село, защото го пазиха от евентуална травма, която да провали продажбата му. Интересното е, че през уикенда отборът му гостува на "Герена"- в неделя, 23 август, от 17:45 часа. И дори да премине в Левски тези дни, няма да дебютира веднага.

Сините искат да вземат още двама халфове - близнаците Борислав и Радослав Цоневи. Първият вече тренира под ръководството на Георги Тодоров, но все още не е прекратил отношенията си с хърватския Интер Запрешич. За Радослав пък се чака решение на италианския Лече, който държи правата му.

През лятото Левски взе вратаря Николай Кръстев и защитниците Орлин Старокин, Живко Атанасов и Тома Даске, както и фланговия играч Матео Стаматов.

Източник: Novsport

Последни новини