В Нефтохимик привлякоха специалист

В Нефтохимик привлякоха специалист

Topsport.bg

24-07-2022, 19:35

Ръководството на школата на Нефтохимик (Бургас) реши да се довери на 31-годишния Мариян Нунев, който ще бъде главен методист. Днес той беше представен от директора в клуба Николай Кръстев.

Нунев е на 31 години, роден е в Бургас, но започва своето образование в Гърция. Завършил е няколко спортни курса за намиране на таланти, курс по спортна психология, курс за футболен скаут и фитнес инструктор. През 2020 година получава диплома от ФИФА за футболна медицина, а след това изкарва стаж като треньор в академията на Барселона.

Мариян започва своята треньорска кариера в Хален (Германия) и води юношите U19, като година след това вече е основен треньор на представителния отбор на клуба. След това преминава в Оснабрюк (Германия) където се захваща с U16. През 2021-а година Нунев се завръща в Гърция, където е назначен като директор развитие на играчи от U11-U15 и основен треньор на Панахайки U19.

"Изключително съм щастлив да се върна в моят роден град и да имам възможността да обучавам младите таланти на Нефтохимик. Приоритет ще бъде да изградим методология, която има за цел индивидуалното развитие на всеки един наш атлет в това да взима бързи самостоятелни решения под натиск на противник, пространство и време. При децата преди всичко е важно да се започне граденето им като личности, ценностната система и чувството за отговорност, достойнство, уважение и работа в колектив, заяви младият специалист Нунев.

Източник: Topsport.bg