В РАЗГРАД: Лудогорец показа класа преди Герена, разби Дунав с 4:0

В РАЗГРАД: Лудогорец показа класа преди Герена, разби Дунав с 4:0

Novsport

29-05-2020, 20:50

Лудогорец се справи с лекота с Дунав в приятелски двубой игран днес от 19:00 часа на „Хювефарма Арена“. „Орлите“ вкараха на гостуващия тим четири безответни гола, като освен това направиха и множество пропуски пред вратата на русенци. Марселиньо откри резултата в 10-ата минута след отлично изпълнен фаул, след което Вандерсон добави още два гола към сметката на разградчани (32;45). След почивката Сисиньо (65) също записа името си сред голмайсторите.

Лудогорец започна силно двубоя и още в 6-ата минута бе близо до попадение – Вандерсон направи добро двойно с Кешеру, но при завършващия удар нямаше късмет и топката срещна гредата. В ответната атака Юлиян Ненов направи страхотен пас за Исаевски, който с глава от линията на вратарското поле не улучи вратата.

В 10-ата минута домакините получиха право да изпълнят фаул фронтално срещу вратата. Марселиньо шутира силно в горния ляв ъгъл, Макенджиев успя да докосне топката, но заради силата на удара не съумя да изчисти – 1:0.

В 32-ата минута Мавис Чибота центрира отдясно за нахлуващия в пеналта Вандерсон, който прати в опразнения ъгъл на вратата за 2:0.

Резултата стана класически в последната минута от редовното време. Вандерсон стреля извъна големия пеналт, топката се отби на два пъти във футболисти на Дунав и заблуди Макенджиев, който трябваше да я извади за трети път от мрежата.

Лудогорец продължи да бъде по-активният тим на терена и след почивката, а в 65-ата „орлите“ вкараха и четвъртия си гол. Каули центрира в пеналта, Исаевски игра с топката в опит да изчисти, но само излъга вратаря, топката попадна в Сисиньо, който на празна врата нямаше как да сгреши.

„Драконите“ бяха близо до почетно попадение веднага след гола на домакините, но вратарят Ренан отрази много коварен удар на Долапчиев.

Швиерчок стреля в гредата в 75-ата, а малко преди края на мача бе изведен на чиста позиция, но младият вратар на Дунав – Винченцо Ангелов, излезе навреме и успя да отклони попречи на нападателя да вкара пети гол.

Източник: Novsport

Последни новини