В СТАРА ЗАГОРА: Берое и Черно море в пряк сблъсък за шестото място

В СТАРА ЗАГОРА: Берое и Черно море в пряк сблъсък за шестото място

Novsport

07-06-2020, 07:29

Берое е домакин на Черно море в единствената среща от днешната програма на XXV кръг от българската efbet Лига. 

Мачът в Стара Загора се явява пряка битка за шестото място в класирането и започва в 20:30 часа. 

Преди него съперниците имат по 37 точки, като "моряците" спечелиха с 2:0 двубоя сблъсъка през есента, а освен това са и с по-добра голова разлика. 

В последната си среща от редовния сезон варненци приемат вече изпадналия Витоша (Бистрица), което означава, че дори и равенство днес ще им гарантира шестата позиция. 

За Берое победата е без алтернатива, ако възпитаниците на Димитър Димитров искат да изместят Черно море.

Преди прекъсването на шампионата заради пандемията Берое стабилизира представянето си и записа 4 поредни победи, но отстъпи с 0:2 пред ЦСКА на "Българска армия". 

Черно море пък е в серия от 8 мача без поражение. За последно тимът на Илиан Илиев загуби в началото на ноември - 0:1 от Етър във Велико Търново.

Херо ще трябва да реди състава без трайно контузения краен бранител Александър Василев, но Карлос Охене и Зоран Йосипович се завръщат. 

Ветеранът Мартин Камбуров, който ще напусне отбора след края на кампанията, ще води атаката, заедно с новото попълнение Алюн Фол.

Камбуров има 16 гола за първенство срещу Черно море, а повече пъти се е разписвал само срещу Левски (20).

Очаква се в средата на терена за домакините да действат Гаюс Макута, Александър Цветков и Иван Минчев, а по фланговете Херо да заложи на Теди Мезаг и Крум Стоянов.

Илиан Илиев също има кадрови проблеми, защото Исмаил Иса е наказан, а Виктор Попов и Дани Кики са с травми.

В предни позиции за варненци вероятно ще започне Матиас Курьор, на когото дейно ще помагат Мартин Минчев и Родриго Енрике.

Очаква се Васил Панайотов и Патрик Андраде да са двамата вътрешни халфове на "моряците", а четиримата в отбрана да са Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Даниел Димов и Цветомир Панов.

В елита двата отбора са се срещали 94 пъти, като балансът е в полза на Черно море - 34 победи 29 равенства и 31 поражения. 

В Стара Загора обаче Берое има предимство - 22 успеха в 46 мача, при 17 ремита и едва 7 загуби. 

Източник: Novsport

Последни новини