Важен защитник на Шамрок Роувърс получи контузия преди реванша с Лудогорец

Важен защитник на Шамрок Роувърс получи контузия преди реванша с Лудогорец

Topsport.bg

23-07-2022, 20:44

Съперникът на Лудогорец в квалификациите в Шампионската лига Шамрок Роувърс завърши само 1:1 у дома с Дрохида Юнайтед в среща от 24-ия кръг на местната висша лига. По този начин Шамрок загуби две точки в преследването с Дъндолк за дублиране на шампионската титла.

Проблем обаче може да се окаже контузия на защитника от Кабо Верде Роберто Лопеш-Пико, който напусна принудително и е под въпрос за реванша в Шампионската лига във вторник. Това още повече усложнява ситуацията за ирландците, които имат пасив от 0:3 от първия мач.

Съперникът на Лудогорец има 52 точки от 23 мача, а Дъндолк е на 2-о място с 45 от 24. Днешният съперник от Дрохида е на 8-о място с 26 и се бори за оцеляването си.

Играчите на Шамрок, които паднаха с 0:3 в Разград, имаха проблеми почти през цялото време, за да наложат надмощие. Но в 79-ата минута резервата Aйдомо Eмаку с глава откри резултата и изглеждаше, че победата ще остане за домакините на стадион Тала. Но в 87-ата минута Ивън Уиър изравни, а 120 секунди след това беше изгонен и с червен картон.

Отборът на треньора Стивън Брадли можеше все пак да стигне и до победата, но Емаку пропусна златна възможност в 94-ата минута, след като стреля в аут от близко разстояние.

Освен трудното създаване на голови положения, пред треньора Брадли има оше един проблем - физическото състояние на Роберто Лопеш. Централният защитник напусна терена с контузия почти веднага след началото на второто полувреме.

Дрохида реално се оказва доста неудобен противник за Шамрок Роувърс, след като през месец май ги победи за една от шестте си победи през този сезон. До головете и двата отбора създадоха по няколко добри възможности, като най-чистото за гостите беше пет минути след началото на втората част, когато удар с глава на Адам Фоули по чудо мина над гредата.

"Беше напълно нелепо да допуснем такъв гол, с който ни изравниха. Оставаме с тази точка и вървим напред. След тежкия мач в Европа, който изиграхме в България, беше важно да реагираме и нашата реакция е с днешния резултат. Дали дадохме най-доброто от себе си? Много далече сме от най-доброто си състояние, заяви Стивън Брадли веднага след края на срещата.

Също така треньорът заяви, че има огромни съмнения дали бранителят Лопеш, който се контузи, ще бъде готов за Лудогорец.

"Контузията е в коляното. Лекарите са с него в болницата, но съмненията ми са много големи, че ще се оправи, каза още специалистът.

Източник: Topsport.bg

Последни новини