Валентич се доверява на статистика при избора на титулярен състав

Валентич се доверява на статистика при избора на титулярен състав

Topsport.bg

20-03-2022, 13:13

Статистиката преди всичко! На този принцип действал и Азрудин Валентин, твърди "Мач Телеграф". Както е известно, той ползва 7 различни схеми от началото на сезона. И никой не може да хване спатиите на родения в Босна и Херцеговина специалист. Оказа се обаче, че няма нищо случайно в действията му. Напротив, всичко е подчинено на строг и определен ред.

Треньорът на "канарчетата" бил привърженик на модерните системи за статистика и следял изкъсо показателите на футболистите не само в мачовете, но и по време на тренировките. Така дори и звезди като Тодор Неделев не могат да си помислят и миг за отпускане, защото може да им коства мястото в състава.

"Жълто-черните" могат да се похвалят и с един от най-модерните щабове - във вид на статистици и анализатори. Един от тях обаче от доста време насам не може да си върши работата. Витални Лехенченко бе заклещен в Чернигов, Украйна, заедно със съпругата си. Градът се намира под обсада на руската армия.

Иначе в efbet Лига има още един отбор, където статистиката им такова влияние - ФК ЦСКА 1948. Там всичко доскоро бе подчинено на цифрите, които "Инстат" дава за всеки отделен футболист. Заради тях "червените" рядко вземат и премии, защото такива има единствено при победа с няколко гола разлика, но тя трябва да е придружена и с високи показатели на всеки един, който е взел участие в двубоя.

Източник: Topsport.bg

Последни новини