Валери Божинов посочи човекът, който може да спаси Левски

Валери Божинов посочи човекът, който може да спаси Левски

Novsport

06-05-2020, 17:27

 Бившият нападател на Левски - Валери Божинов, заяви пред "Гонг", че в този труден момент само един човек може да спаси Левски и това е премиерът на България Бойко Борисов. Божинов сподели, че е готов да се върне на "Герена", ако новото ръководство и треньорът го искат. Той за пореден път подчерта, че ако играе в Левски, няма да го прави за пари, тъй като обича "синия" клуб. Божинов каза още, че сваля шапка на всички фенове на клуба, които дават и последните си пари за спасението на любимия си клуб.

"Надявам се Левски да оцелее в тази трудни за клуба времена. Вярвам, че Левски ще успее да се стабилизира. Само един човек в момента може да помогне на клуба да си стъпи на крака. Това е главният човек в държавата - Бойко Борисов. Затова го призовавам да подаде ръка на "сините". Аз обичам Левски и затова го правя. Борисов пък доста често е казвал, че е левскар. Той обича футбола и затова го призовавам да помогне. Борисов е помагал на ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив и Берое. Помагал е дори и на Ботев Враца. Помага и на целия български спорт", заяви Божинов.

"Готов съм отново да играя в Левски. Ако новото ръководство и треньорът ме искат, готов съм да се върна. Но не да изкарам пари, а да играя за фланелката и честта на този велик клуб. Никога не съм повдигал въпроса за пари, когато става въпрос за Левски. Ако футболистите дават всичко от себе си и постигат разултати, могат да бъдат сигурни, че ще бъдат възнаградени. Първо трябва да дадеш, а после да вземеш", добави нападателят, който за финал похвали феновете на Левски за инициативата по спасяването на "сините".

"Левски е велик клуб заради многобройните си и верни фенове. Заради тях си заслужава да играеш на "Герена". Свалям шапка на всички привърженици, които се включиха в кампанията за спасението на клуба. Има хора, които си дадоха последните пари за Левски. Тази постъпка е достойна за уважение. Феновете на Левски за пореден път засвидетелстваха обичта си към Левски", завърши Божинов. 

Източник: Novsport

Последни новини