Варна принадлежи на Черно море! "Моряците" се наложиха над Спартак в зрелищен сблъсък

Варна принадлежи на Черно море!

Topsport.bg

07-05-2023, 19:42

Черно море победи Спартак (Варна) с 3:2 в зрелищно дерби от 30-ия кръг на efbet Лига. Васил Панайотов (38'), Даниел Димов (51') и Влатко Дробаров (74') донесоха успеха на тима. За гостите пък вкараха Евандро (58') и Денис Баланюк (83). Така "моряците" са на 5-то място с 53 точки, докато "соколите" остават последни с едва 17 пункта в актива си.

Привържениците и на двата отбора създадоха фамозна атмосфера по трибуните. Това определено подейства по-мотивиращо на домакините, които първи отправиха удар още в самото начало на мача. Централният защитник Даниел Димов засече центриране от корнер, но топката премина встрани от вратата на Кристиано Фигуеиредо.

Безспорно "моряците" започнаха по-дейно и в 12-та минута пропуснаха чудесна възможност да се възползват от груба грешка в отбраната на гостите. Нападателят Едгар Пашеко се озова на добра позиция, когато бранител на "соколите" не успя да изчисти кълбото, след което аса на Черно море стреля неточно от непосредствена близост.

Огромният натиск на възпитаниците на Илиан Илиев продължи. В 16-та минута таранът Атанас Илиев умело се вклини между защитниците на гостите, отправяйки труден удар с глава, спасен от Фигуеиредо.

Футболистите на Черно море организираха може би най-превъзходната си атака, която за пореден път не беше оползотворена. Чрез къси подавания, българският национал Атанас Илиев бе изведен на стрелкова позиция, ала в най-решителният момент разочарова с неточното си изпълнение.

Напълно закономерно в 38-та минута "моряците" поведоха във варненското дерби! Левият краен бранител Александър Василев предостави страхотен пас на Мазир Сула в наказателното поле на тима в синьо. Халфът съумя да преодолее съперник, а при следващото си отиграване намери Васил Панайотов, който нямаше как да сгреши от толкова близка дистанция.

Сърцатият капитан на Черно море Васил Панайотов имаше шанс да удвои аванса на отбора и да предизвика екстаз сред верните привърженици на домакините. Полузащитникът получи топката и нанесе мощен удар, който разтресе десния страничен стълб.

С оглед по-силната игра на домакините, логичното се случи в 51-та минута! Александър Василев центрира коварно в наказателното поле на гостите, където Даниел Димов първоначално нацели гредата, кълбото се върна при него, за да може бранителят да удвои преднината на "моряците".

Въпреки че отбраната на Черно море не беше подложена на натиск, "соколите" успяха да се възползват от груба грешка на Живко Атанасов, чието изчистване попадна в Иван Йорданов, той напредна и асистира на Евандро, като бразилецът вкара топката в опразнената врата за 1:2.

Представянето на Александър Василев в днешния сблъсък определено ще се запомни с трите му асистенции. Асът на "моряците" отново центира изящно в противниковото поле, където в 74-та минута Влатко Дробаров също записа името си сред голмайсторите в срещата.

Появилият се в игра през второто полувреме Денис Баланюк намали пасива на "соколите" в 83-та минута. Украинският нападател се измъкна от опеката на бранителите на Черно море, запази контрола над топката и с прецизен изстрел реализира за 2:3. До края на мача не последва нищо по-интересно.

Източник: Topsport.bg

Последни новини