Васил Панайотов: Черно море идва да потопи ЦСКА!

Васил Панайотов: Черно море идва да потопи ЦСКА!

Novsport

19-02-2021, 12:20

 Халфът Васил Панайотов е един от лидерите на Черно море. Полузащитникът не взе участие в първия пролетен мач на "моряците" в първенството срещу Локомотив (Пловдив) и липсата му си пролича. Панайотов говори пред Топспорт преди гостуването на ЦСКА в събота.

Предстои ви много тежък, но и много важен мач срещу ЦСКА. Със сигурност идвате за три точки в София... 

- Да, доста тежък мач. Поредица от тежки мачове. Имаме тежка програма. Мисля, че тренирахме добре тази седмица и трябва да покажем всичко това на терена. Надявам се да вземем нещо, но със сигурност идваме за трите точки. 

Изоставате на 5 точки от  ЦСКА 1948. Топ 6 ли е целта пред Черно море или ще обърнете по-сериозно внимание на Купата? 

- Топ 6 е целта пред нашия отбор. Имаме доста тежки мачове, но ако съумеем да покажем нивото, което имаме, можем да вземем максимума точки от тях. 

Не игра срещу Локомотив (Пловдив) заради наказание. Как ти се видя отбора отстрани и колко голяма е липсата на Матиас Курьор? 

- Със сигурност ни липсва, все пак е голмайсторът на efbet Лига. Ние разполагаме с доста футболисти, ако всеки дава максимума, ще компенсираме тази липса. Всеки от нас трябва да показва по-добри игри, да печелим точки и така няма да се усети липсата му. Колкото до мача с Локомотив мисля, че бяхме по-добрият отбор. Липсваше ни късмет, за да отбележим гол и да се поздравим с победата.

Поне според мен твоята липса се отрази доста на отбора. Със Стефан Велев сформирахте доста добър тандем в средата на терена, а сега липсваше креативността... 

- Наистина със Стефан направихме добър тандем, но в отбора има и други футболисти с качества. Конкуренцията е доста сериозна и сме на едно ниво всички. Пабло, който дойде през зимата, също е добро попълнение и смятам, че ще ни помогне много. Не трябва да се гледа от тази точка. Смятам, че който е в най-добра форма, той трябва да излиза на терена и да дава максимума, за да печелим точки. В момента те са най-важни. 

ЦСКА е в доста разклатено състояние. Вие коментирате ли какво се случва при "червените"? 

- Ще излъжа, ако кажа, че не коментираме. Това е интересно за цяла България. Гледаме обаче да се абстрахираме от това нещо. Искаме да дойдем на "Армията", да покажем най-доброто от себе си и да ги потопим. 

Може ли да повлияе на футболистите на ЦСКА това, което се случва по високите етажи в клуба? 

- Не мисля. Дори напротив, смятам, че това ще им послужи като мотивация да покажат по-добра игра. Ние идваме, за да покажем, че в момента сме по-добрия отбор и да вземем трите точки. 

Ще се отрази ли отсъствието и на Али Соу в състава на ЦСКА? 

- Може би. Но те всеха и нови футболисти, които трябва да се доказват. 

В миналия мач с ЦСКА изпусна дузпа. Готов ли си, ако в събота получите наказателен удар, да застанеш зад бялата точка? 

- Да, за съжаление изпуснах дузпа. Това лиши Черно море от победата, защото надиграхме ЦСКА тотално. Аз не бягам от отговорност, все пак това ми е професията. Няма футболист, който да не е изпускал дузпа. Аз съм на мнение, че провалите те правят по-силен и получаваш мотивация, да докажеш, че можеш. 

След няколко седмици ви предстои нова визита на "Армията". Този път за Купата. Като че ли тогава двубоят ще бъде доста по-различен... 

- Да, така е. Все пак това е турнирен двубой. Една среща, в която всичко може да стане. Но ние не мислим все още за този мач. Целта ни е да вземем точки от утрешното гостуване. 

Защо се получава така, че Черно море играе силно срещу добрите отбори, а срещу по-слабите допуска колебания? 

- Има нещо такова. При нас разковничето е, че не показваме постоянство. Дано в този полусезон се получи и покажем това постоянство, което всички ние искаме. Качествата ги имаме. Не само аз, а и всеки в отбора знае, че можем да се надиграваме с всеки един тим в България. 

Ти си един от лидерите на Черно море. В отбора имате доста млади и перспективни играчи. Даваш ли им съвети и те допитват ли се до теб? 

- Хубаво е, че имаме една сплав в нашия отбор с по-опитни и доста млади футболисти. Мисля, че се получават добре нещата. Отношенията ни в отбора са доста добри, всеки помага с каквото може. Нашите млади футболисти притежават огромен потенциал и го показват. Затова се осъществиха и такива трансфери. 

Къде виждаш Черно море в края на сезона? 

- Искам да се класираме в Топ 6. Да играем със силните отбори и да показваме футбола, който можем. Така ще видим докъде можем да стигнем. 

Източник: Novsport

Последни новини