Венци Стефанов: Левски е като телевизор без говор, щом феновете им определят с кого да играят

Венци Стефанов: Левски е като телевизор без говор, щом феновете им определят с кого да играят

Topsport.bg

25-01-2023, 18:44

Собственикът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред колегите от "Спортал" как протича подготовката на отбора. Той взе отношение и по актуалната тема за отложените мачове на Левски.

"Лагерът протича много добре. Подготовката преминава на пълни обороти. Момчетата са здрави, с изключение на един-двама, които имат леки мускулни проблеми, но всичко е наред."

Босът на "белите" коментира отложените мачове на "сините" с руски отбори.

"Първо, това че някои фенове желаели да откажеш, това значи, че ти си телевизор без говор. Но така е, след като феновете те издържат, те могат и да ти казват какво да правиш. Но това си е техен проблем. За мен политиката и спорта изобщо не трябва да се бъркат. Ама изобщо. А колко до това дали ще играем с руски отбори, моето мнение е - да. Искам да попитам - защо например на Australian Open в момента играят четирима руснаци? Австралийците по-малки светци ли са? Изобщо... защо се бъркат спортът и политиката? Хората са спирали войни, когато е имало Олимпиада, а ние зорлем искаме да подпалваме огъня повече. Спортът е спорт. Дали ще играят българи и сърби, българи и руснаци, българи и македонци, този въпрос изобщо не трябва да съществува."

Той коментира и желанието на феновете на ЦСКА и Пирин да отменят контролите си със северномакедонски отбори.

"И това за мен е глупост. Защо политизираме спорта? Спортът трябва да бъде над политиката. Това е най-голямата глупост. Някой иска да си пи ар, някой иска да се изкара по-голям светец от Господ и ние трябва да му подражаваме. Спортът си е спорт, политиката си е политика. Който иска да се занимава с политика, ето - идват избори, народно събрание и се решават въпросите. Спортистите трябва да решават проблемите на терена и всичко трябва да бъде честно, коректно и чисто.", каза още той.

Източник: Topsport.bg

Последни новини