Венци Стефанов: Феновете да не дават акъл, декларации при мен не вървят!

Венци Стефанов: Феновете да не дават акъл, декларации при мен не вървят!

Novsport

10-12-2020, 08:26

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отговори на феновете на тима, които във вторник излязоха с декларация срещу управлението на клуба, ръководството и старши треньора Александър Тарханов. 

Гневният им изблик дойде вследствие на слабото представяне напоследък, което доведе до последно място в класирането.

"Първо - не е лошо да си плащат билетите за мачовете. Второ - такива псевдоними "Бойс", "Мойс", ако са фенове на Славия, да се пишат с българските си имена. Откакто се занимаваме и издържаме Славия, повечето от тях не са били родени. Моят съвет е да поддържат клуба, а не да дават акъл кой е добър и кой слаб. Може да седнем и да разговаряме с тях като хората. Но тези декларации, с които ми излизат... При мен тези неща не вървят. 26 години не е никак малко време. Видял съм и 2 и 200", категоричен бе пред "Тема Спорт" босът на столичани.

Днес те гостуват на Ботев Враца в отложен мач от 12-ия кръг. Възпитаниците на Александър Тарханов влязоха в серия от 5 поредни срещи без победа - 2 равенства и 3 загуби. За последно те биха у дома Левски с 1:0 на 18 октомври.

Славия вече още няма победа като гост този сезон. За последно тимът би навън... пак Левски, на 4 юли в плейофите с 2:1.

От групата заради контузия отпадна Емил Виячки. Сред избраниците на Александър Тарханов не попаднаха други двама бранители - Радослав Терзиев и Христо Попадийн. 

Капитанът на Ботев (Враца) Валери Домовчийски ще седне на пейката днес. Нападателят все още не е готов на сто процента за цял мач. Както е известно, в срещата с Локо Пловдив в последния кръг той изпусна дузпа. След мача старши треньорът Антони Здравков заяви, че не Домо е трябвало да изпълни удара от бялата точка. Това също е една от причините Домовчийски да остане резерва в двубоя със Славия. Той обаче ще бъде използван като джокер след почивката, ако играта не потръгне. До скоро нападателят лекуваше контузия, като продължава да изпитва болежки.

„Славия е сериозен отбор, който има добри играчи, макар и да е последен в класирането“, коментира пред „Мач Телеграф“ треньорът на врачани Антони Здравков. 

„Ясно е, че имаме проблеми. Юли Ненов играе с контузия в последните мачове, но стиска зъби. Валери Домовчийски не е готов за 90 минути, но ще влезе в групата за двубоя и ще ни помогне. Знаете и че Аласан Ндиайе е наказан. Имаме своите проблеми, но въпреки това трябва да победим Славия. Не заслужавахме да загубим от Локо (Пд) в предишния кръг, но и това се случва във футбола“, завърши Здравков.

Източник: Novsport

Последни новини