Витоша без най-опитния си срещу Царско село

Витоша без най-опитния си срещу Царско село

Novsport

26-06-2020, 08:09

 Витоша посреща Царско село днес от 21:00 часа в двубой от Група А на втората осмица. Двубоят не е без значение, тъй като тимът, воден от Любо Пенев, се бори с Етър за оцеляване. Царско село води с една точка на болярите 2 кръга преди края, след като ги победи с 1:0 в миналия кръг (гол на Уесли Ната). Столичани ще преследват трета поредна победа, след като биха минимално и Ботев Враца на 12 юни (гол на дебютанта Тома Ушагелов).

На линия за Царско село отново е испанският централен защитник Хулио Родригес. Той обаче едва ли ще стартира, тъй като Кавдански и бразилецът Фиораванти се представиха солидно в последните две срещи. Наказан е опорният халф Реян Даскалов, а крилото Антонио Георгиев е все така контузен. Така в средата на терена ще стартират Симеон Мечев и Дилан Бахамбула. Не е изключено Пенев да даде шанс като крило на един от юношите - Владислав Иванов. Той дебютира като резерва в миналия кръг срещу Етър.

Витоша пък ще е без най-опитния в състава Емил Гьргоров. Той не се готвеше наравно с останалите през седмицата, така че едва ли ще попадне в групата. В миналия кръг извън 18-те останаха също Атанас Кабов и Четин Садула, но този път двамата може и да се завърнат.

Бистричани работят усилено по селекцията, като вече са се договорили с няколко млади играчи от други школи. Отделно Витоша е подписал професионални контракти и с петима от своите кадри. Клубът търси и опитен централен нападател за сезона във Втора лига догодина. Преотстъпеният от Левски Илия Димитров няма да остане. Под наем от сините е и Кабов, който също едва ли ще продължи в Бистрица. Във Витоша ще продължат да разчитат на доста млади състезатели през следващия сезон, като концентрират сили и върху школата си. Тимът ще има формации в Елитните групи до 19 и 17 г.

От Витоша също така призоваха публиката и играчите да се включат в кампанията "Да помогнем на Роси". Набират се 24 000 лв. за Росица Димитрова, която се нуждае от операция на сколиоза в Турция.

Източник: Novsport

Последни новини