Вихрен обърна Пирин (Гоце Делчев) от 0:3 в контрола

Вихрен обърна Пирин (Гоце Делчев) от 0:3 в контрола

Novsport

24-01-2021, 18:25

Вихрен спечели с 4:3 контролата срещу Пирин (Гоце Делчев), играна на стадиона в Лебница. 

Мачът започна с натиск на домакините. На два пъти Атанас Чепилов се озова сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее. В 13-та минута Владимир Кабранов бе изведен отдясно, последва удар, който обаче беше отразен от Абди Абдиков. Две минути по-късно Николай Георгиев се извиси в наказателното поле на Пирин, а  Методи Костов с глава не успя отблизо да огорчи стража на гостите.

От този момент нататък  футболистите от Гоце Делчев заиграха по-правилно и разчитаха на бързи контраатаки чрез Джон Джамба и Лъчезар Давков. В 27-ма минута Джамба преодоля защитата на Вихрен и с плътен шут изпрати топката в далечния десен ъгъл - 0:1. Джамба и Давков продължиха да тормозят защитата на домакините, като на два пъти изпуснаха по едно чисто голово положение, изскачайки срещу вратаря Веселин Ганев. В 40-та минута при нова контраатака на гостите топката попадна у Янислав Тусонджиев, който с точен шут изненада вратаря на Вихрен Веселин Ганев за 0:2. В самия край на полувремето Любомир Гуцев и Мартин Кочанов позволиха на Методи Костов да се възползва от тяхното недоразумение, отне кълбото и с директен обстрел топката облиза напречната греда.

След почивката наставниците на двата отбора Здравко Лазаров и Димитър Крушовски извършиха поетапно по няколко смени. В 65-та минута при нова успешна атака Лъчезар Давков се озова в удобна позиция за стрелба и със страхотен шут изпрати кълбото под плонжа на резервния вратар Ради Ангелски за 0:3. 

Постепенно темпото в играта на гостите спадаше със смяната на основните състезатели, което бе добре дошло за санданските футболисти. В 78-ма минута Красимир Здравчев центрира отляво топката високо в наказателното поле на гостите и там от воле Александър Якимов разтресе дясната странична греда зад вратаря на Пирин. Минута по-късно Николай Георгиев от дузпа успя да намали резултата на 1:3. До края на срещата  опитния Димитър Макриев отбеляза нови три попадения в дебюта си и донесе победата на Вихрен с 4:3. 

Следващият контролен мач на отбора на Вихрен ще бъде срещу Пирин Благоевград в Микрево в сряда от 12.00 часа. 

Източник: Novsport