Вихрен победи с 2:0 Банско и е едноличен лидер в групата

Вихрен победи с 2:0 Банско и е едноличен лидер в групата

Novsport

21-09-2020, 12:56

 Съвсем очаквано футболистите на Вихрен победиха гостуващия тим от Банско с 2:0 на градския стадион в Сандански. Срещата започна с натиск на футболистите на домакините. Териториалното превъзходство на възпитаниците на Здравко Лазаров се изрази само с отбелязани две попадения от Владимир Кабранов в 13-та и Никола Георгиев в 15-та минути.

През първата част на срещата пропуски за отбора на домакините направиха Александър Якимов, Атанас Чепилов, Владимир Кабранов.

През второто полувреме футболистите на домакините свалиха оборотите. Влезлият в игра Валентин Костов на мястото на Вальо Георгиев при контраатака на Вихрен с глава изпрати топката в напречната греда зад стража на гостите. Жалко, че Валентин Костов бе тежко контузен от Йордан Лечов и бе извършена принудителна смяна, като в игра влезе Милен Златков. Веднъж гредата уцели и Александър Якимов от Вихрен. Гостите имаха едно единствено положение през целия мач, като вратаря Димитър Пангев показа вещина и не допусна промяна на резултата. Нови пропуски за Вихрен направиха Владимир Кабранов, Атанас Чепилов и Иван Лазаров.

„Напълно заслужена победа за нашия отбор. След равенството на Беласица в Петрич срещу Марек Вихрен е едноличен лидер с две точки преднина. В сряда ще играем мач за купата на АФЛ в Гоце Делчев , в събота пък ще гостуваме на Гранит Владая в мач от 8 кръг за първенството на ЮЗ трета лига”, сподели Иван Христов от треньорския щаб на Вихрен.

Източник: Novsport