Владимир Манчев: Пред нас всеки двубой ще има стойността на финал

Владимир Манчев: Пред нас всеки двубой ще има стойността на финал

Topsport.bg

10-02-2023, 19:08

В събота Хебър ще изиграе първи официален мач от началото на годината.

В него "зелените" ще имат гостуване на ФК ЦСКА 1948. Ето какво сподели старши треньорът на тима Владимир Манчев пред клубния сайт.

Владо, зимната подготовка завърши, а утре Хебър ще играе първи официален мач за 2023 година. Стигна ли ви времето да изпълните всички планирани задачи през този 35-дневен подготвителен цикъл?

Едва ли има треньор, който да каже, че времето за подготовка му е стигнало. И аз предпочитах да имаме още 1-2 седмици за тренировки, но това е положението. Ние се съобразяваме с това, което има като програма и в общи линии Хебър е готов за подновяване на шампионата.

Първенството за Хебър ще бъде рестартирано с двубой срещу ЦСКА 1948 в София. Какво да очакват феновете от този мач?

Към противника имаме доста сериозен респект, предвид класирането което заема, селекцията им и организацията. Но дотам. Смятам, че и двата отбора се познаваме много добре. Те имаха емисари на доста от нашите контроли в Турция.

Ние пък сме гледали техните мачове, които изиграха там, на видео. Със старши треньора им Тодор Янчев се познаваме от много дълго време - играли сме заедно, наясно съм с неговите виждан ия за играта, а предполагам и той с моите, така че не виждам с какво бихме се изненадали един друг.

И все пак, всеки треньор се стреми по някакъв начин да излъже противника си тактически. На терена ще се види кой как се е подготвил, но на нашите фенове мога да кажа, че излизаме без страх и ще гоним победата в този мач. Затова ще очакваме и тяхната подкрепа на стадион "Васил Левски".

В отбора на Хебър имаше контузени състезатели по време на подготовката, Какво е положението в съблекалнята към днешна дата?

Добрата новина за нас е, че трайно контузени футболисти вече нямаме и всички тренират на пълни обороти. Това ще ни даде възможност да отпътуваме с пълна група за София.

Избистрен ли е вече стартовият състав за мача с ФК ЦСКА 1948?

Честно казано, към този момент и аз не го знам (четвъртък, 09.02.2023 г.). Остава ни една тренировка до двубоя в София, а момчетата ме затрудняват страшно много с избора. Готвеха се много съзнателно и старателно в подготовката, показаха хубави неща в контролите и ще имам до последно сериозни колебания за някои постове.

Отборът е подготвен доста добре физически, но ще ни трябват няколко мача, за да може нещата, които сме тренирали по време на подготовката, да започнат да се случват в официалните двубои. Защото, наистина, контролите са едно, но официалните срещи - съвсем друго. Там напрежението е доста по-голямо, защото трябва да печелим точки.

Хебър бе доста обновен през зимата с реализирането на осем входящи трансфера, вчера договори подписаха и две от надеждите в школата. Доколко различен ще бъде съставът като изпълнители на терена и стил на игра?

Това са нормални процеси. Аз държа Хебър да изповядва определен начин на игра и затова привлякохме състезатели с конкретни характеристики, които да отговорят на моите и на колегите от щаба изисквания.

Относно младите Мартин и Стилиян мога да кажа, че те заслужиха своите договори и това ще бъде пътя занапред за всеки един млад футболист от школата, който покаже необходимите качества. Гарантирам, че ще му бъде дадена възможност да се докаже в първия отбор.

Има ли вече колективен, екипен дух в отбора?

Да, вижда се, доста сериозен прогрес в това отношение. Нашата цел като екип беше точно тази - да успеем да сплотим колектива и да създадем нужния ни отборен състезателен дух, който да ни помогне за тежките битки, които ни предстоят напролет по пътя към постигане на нашата основна цел в настоящия сезон. Реално пред нас всеки двубой ще има стойността на финал.

Източник: Topsport.bg

Последни новини