ВРЕМЕ Е ЗА ДЕРБИ! ЦСКА срещу Левски в сблъсък на полюсите

ВРЕМЕ Е ЗА ДЕРБИ! ЦСКА срещу Левски в сблъсък на полюсите

Novsport

18-12-2020, 07:12

ЦСКА и Левски ще се изправят един срещу друг на Националния стадион и ще приковат погледите.

От доста време насам ситуацията на съперниците преди вечното дерби не е била толкова поляризирана, ако изобщо можем да намерим подобен аналог в историята.

Червените са с 6 места по-високо в класирането и имат два пъти повече спечелени точки от опонента си за изминалите 15 кръга. 

Проблемите на треньора Бруно Акрапович са кой да извади от групата, а тези на колегата му Славиша Стоянович са как да събере бройка за 18-те и кого да пусне титуляр, за да запълни огромните като пропасти дупки в състава.

Затова и призивите от армейския лагер за "смачкване на Левски" не звучат като изхвърляне. Но... Мач №1 у нас си остава все така непредвидим и всичко се доказва на терена, а не на приказки.

„Червените“ влизат в дербито с пет поредни шампионатни победи. И ще опитат отново да си отворят срещата с ранен гол, както се случва, откакто Бруно Акрапович застана начело на отбора. Треньорът на ЦСКА няма дилеми около вратарския пост и защитата. Под рамката ще е Густаво Бусато, а триото пред него Антов, Матей и Занев. Босненският специалист има огромен избор за флангови играчи в любимата си схема 3-4-1-2.

Вдясно ще бъде предпочетен французинът Вион, а опциите за другата страна се свеждат до Мазику и Кери. Първият дава по-голяма сигурност в дефанзивен план, но вторият е играчът с най-доброто центриране от игрова обстановка и ще даде повече вариативност и острота в нападение. Средата на терена ще уплътняват Амос Юга и Жеферсон, а в ролята на плеймейкър ще действа Тиаго. Атаката ще води Али Соу, който неизменно бележи в последните 4 кръга. Очаква се Санкаре да отстъпи мястото си сред 11-те, след като не поздрави треньора при смяната срещу Ботев Враца. Вместо него най-вероятно ще започне Георги Йомов.

ЦСКА ще заложи на солидна преса в противниковата половина. Именно след отнети топки близо до наказателното поле армейците подчиниха с 3:1 Рома в Лига Европа. Освен агресията те ще използват като оръжие и статичните положения.

На тактиката на ЦСКА Славиша Стоянович ще отговори с донякъде огледалното 3-4-3. Лошата новина за него е, че след като в четвъртък стана ясно, че няма да може да използва Андриан Краев, вчера от мача заради контузия отпадна и друг халф - Симеон Славчев, а Живко Атанасов ще виси до последно, като шансовете му да играе са малки На вратата на Левски се завръща Николай Михайлов, който остана на пейката при 2:2 срещу Царско село.

След това започват проблемите. Ако Живко Атанасов не играе, каквито бяха индикациите до вчера, триото в отбрана ще е в състав Даске, Деян Иванов и Алекс Петков. Заради наказанията на Орлин Старо-кин и Илия Юруков Стоянович има големи дилеми за халфовата линия. Затова и до Мартин Райнов ще бъде преместен Ивайло Найденов. Ляв халф-бек ще е Матео Стаматов, а десен Патрик-Габриел Галчев.

Ясни са само нещата в нападение - на фланговете ще са Станислав Иванов и Паулиньо, а на върха ще е Роберта. Именно със силно представяне в атака са свързани надеждите на Левски в дербито.

Целта пред ЦСКА е само една - победа в дербито и продължаване на битката за върха с Лудогорец.

„Армейците“ са убедени, че този сезон могат да детронират разградчани, но това минава само през победа днес.

Левски е опрян до стената и сякаш е обезверен, но не бива да се забравя, че ранен звяр хапе най-лошо.

Вечното дерби днес е от 18:00 часа, пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 

Източник: Novsport

Последни новини