Втора лига има нов лидер след първата загуба на Локо (София) за сезона

Втора лига има нов лидер след първата загуба на Локо (София) за сезона

Novsport

25-09-2020, 18:54

Втора лига има своя нов лидер, след като Кариана (Ерден) победи с 3:1 доскоршния лидер Локомотив (София) като домакин и нанесе първо поражение на "железничарите" този сезон.

Капитанът на домакините Евгени Игнатов даде аванс на Кариана в 22-ата минута.

След хубав пробив по лявото крило, той преодоля Василев и мушна топката в мрежата за 1:0. Попадението е негово пето за този сезон, което го прави лидер при стрелците на тима. Интересното е, че това бе едва третото попадение във вратата на столичани, които бяха запазили мрежата си суха в шест от предните си седем мача. Така за първи път през тази кампания момчета на Колев изоставаха в резултата.

Локо отвърна с удар в стената от фаул на Александров, но по-активния състава на Кариана продължи да тормози защитата на "червено-черните". Най-опасният играч на Кариана бе Игнатов, който стреля в 32-ата минута, но Василев спаси без проблем. Георги Търгов можеше да удвои в 34-ата минута, но неговият удар мина на сантиметри от гредата на Локомотив.

Гостите продължиха да търсят центриранията на Александров, но защитата в бяло се справяше.

В 39-ата минута светкавична контраатака на тима от Ерден завърши с втори гол във вратата на лидера. Игнатов изведе с дълго подаване Борислав Дамянов, който настигна топката почти на аут линията и се възползва от неразчетеното излизане на Василев, за да увеличи резултата на 2:0 с третото си попадения през този сезон.

Съставът от София се втурна в атаки, за да върне едно попадение, но не успяваше да създаде чисто положение в добре подредената отбрана на Кариана. Буквално в последната минута на първата част домакините нанесоха решаващия си удар, вкарвайки трети гол.

Този път точен беше нападателят Владислав Цеков, който засече с глава центриране след късно изпълнение на корнер между Игнатов и Дамянов.

На почивката Колев пусна в игра Павел Петков и Мартин Василев, които смениха неубедителните в тази среща Милошев и Николов. Именно Василев пропусна веднага да върне своя отбор в мача, след като в 48-ата минута заедно с двама свои съотборници се разминаха с топката на празна врата. Това се случи след центриране от корнер и удар с глава преди това на Стефанов.

В 51-ата минута гредата спаси "железничарите" от четвърти гол. Опасен удар на Боби Дамянов се отби в дясната греда на гостите и излезе в аут.

Две минути преди края на редовното време Диков върна едно попадение за гостите, а петата минута на продължението и ... отбеляза, но времето не стигна за столичани да направят частичен обрат. 

Всички резултати от днешния кръг:

Кариана - Локомотив (София) 3:2 

1:0 Игнатов 21

2:0 Дамянов 40

3:0 Цеков 45

3:1 Диков 88

Хебър - Созопол 2:1

19:00ч. Пирин (Бл) - Нефтохимик 

Източник: Novsport

Последни новини