ВТОРА ЛИГА: Пирин се подхлъзна в Созопол

ВТОРА ЛИГА: Пирин се подхлъзна в Созопол

Novsport

05-03-2021, 19:26

Пирин (Блатоевград) не успя да спечели гостуването си на Созопол. Мачът между двата състава от 21-ия кръг на Втора лига завърши 0:0. Въпреки равенството, "орлетата" остават първи, а следващия ги Локомотив (Сф) играе утре със Септември (Сф) у дома. Созопол е седми и продължава да няма загуба на свой терен този сезон.

В осмата минута домакините имаха възможност да открият резултата. Иван Колев опита с да намери свободния Димитър Жеков, но топката му беше избита. В 23-ата Красимир Станоев центрира в наказателното поле на Созопол, където Спас Георгиев не успя да нанесе удар на метър-два от голлинията.

Преслав Йорданов беше заменен принудително в 28-ата минута заради контузия в глезена. На негово място се появи Андон Гущеров. Десет след това Станислав Манолев изведе Спас Георгиев, който от границата на наказателното поле стреля крайно неточно.

В 54-ата минута дойде и най-опасната възможност в мача. Тя бе на сметката на Созопол, когато след остро центриране от пряк свободен удар топката не бе добре изчистена от футболист на “орлетата” и тя попадна в краката на Тютюков. Нападателят веднага се ориентира добре и нанесе плътен изстрел от около десетина, но вратарят на Пирин Петър Петров успя да избие.

Пет минути по-късно гостите отговориха подобаващо и също създадоха опасно положение. Спас Георгиев получи в близост до границата на наказателното поле, направи една-две крачки и стреля коварно, но Росен Андонов спаси.

В 79-та минута Росен Андонов увисна след ъглов удар, но Спас Георгиев не се възползва, за да отбележи. В добавеното време отново Георгиев не успя да вкара от чиста позиция, след като се размина с топката.

По-рано през деня Локомотив (ГО) и Добруджа не успяха да се победят. Двата тима завършиха при резултат 1:1. Домакините проведоха в 37-ата минута с попадение на Владислав Мирчев, който бе точен от дузпа. Гостите от Добрич стигнаха до точката с гол на Димитър Алексиев в 58-ата минута. Добруджа заема 11-о място в класирането с 21 точки, а Локомотив е 14-и с 5 по-малко.

Източник: Novsport

Последни новини