Възраждане 2020 с нова победа, надви и Локо (Сф)

Възраждане 2020 с нова победа, надви и Локо (Сф)

Novsport

04-10-2020, 13:54

Новосъздаденият и бързо налагащият се на футболната ни карта клуб Възраждане 2020 има нов повод за радост. Малките таланти на треньора Йордан Димитров (родени 2009 година) постигнаха втора победа в първенството на Футбол 9 в столицата. Те надвиха с 2:0 представителите на един от грандовете в родния футбол Локомотив (Сф).

На терена в "Унибет Арена" отборът на Възраждане 2020 имаше пълно превъзходство през целия мач и пропусна и по-убедителен успех. Ясин Сали откри резултата с фантастичен удар от воле в средата на първата част, а след почивката капитанът Сава Фурнигов оформи крайното 2:0. Зрителите видяха отново тактическа правилна и комбинативна игра от страна на Възраждане 2020, която гали окото на феновете.

Победата бе посветена на защитника Александър Николов, който бе привлечен в отбора от Левски. Алекс навърши 11 години в деня на мача и на няколко пъти бе близо да се поздрави и с гол, но вратарят на Локо спаси мощните му шутове. Така след гръмовната победа с 11:0 над Ботев 57 преди седмица, сега Възраждане 2020 добави втори успех в актива си.

"Благодаря на всички деца и родители, показваме израстване с всеки изминал мач. Продължаваме да работим неуморно и аз продължавам да виждам още по-голям потенциал в нашия отбор", заяви след мача Йордан Димитров, който е сред най-перспективните ни млади треньори в момента.

При набор 2010 Възраждане 2020 стартира първенството на Футбол 7 с нелепа загуба 1:2 от Септември. Малките таланти на Йордан Димитров отправиха над 15 точни удара в очертанията на вратата, но гол вкара само Мартин Миладинов. Съперниците от квартал "Красна поляна" успяха да организират не повече от десетина атаки в целия мач, но показаха уникална ефективност -  два гола с два удара към вратата.

"Футболът понякога е несправедлива игра, но аз съм доволен от играта на децата. Те категорично надиграха своя противник, но има и такива мачове, когато просто топката не влиза във вратата. Благодаря на всички деца и техните родители за себераздаването", коментира след мача Йордан Димитров.

Източник: Novsport

Последни новини