Върба: Доминацията на Лудогорец притеснява другите отбори

Върба: Доминацията на Лудогорец притеснява другите отбори

Novsport

23-06-2020, 19:33

 Треньорът на Лудогорец Павел Върба разказа пред чешките медии за спечелването на титлата в България. Чешкият специалист разкри пред sport.cz, че разградчани са близо до привличането на няколко футболисти. Той каза, че е нямало друг вариант освен да триумфира с шампионския трофей и сподели, че конкурентните отбори се притесняват от доминацията на "орлите".

Спечелих титла в трета държава. Възприемам това малко по-различно. Дойдох в Лудогорец, когато отбора имаше четири точки преднина след есента. Първенството беше в ход. По-скоро продължих това, което се случва в клуба от девет години насам – постоянна доминация в България. Радвам се, че спечелихме титлата толкова скоро. По-приятно е, когато си свършиш работата по-рано. Казват, че последната стъпка е най-трудна. Трябваше да играем у дома в последните два кръга и сега тежестта от нас падна. Ще имаме много кратка ваканция и преди да играем в квалификациите на Шампионската лига, ще можем поне да опитаме някои определени неща. Останалите мачове ще бъдат предизвикателство за нас, защото ще играем срещу най-добрите отбори в България“, заяви Върба.

„Нямаше друг вариант в Лудогорец, освен да спечелим титлата. Клубът постигна нещо изключително, след като спечели титлата за девети пореден път. Отборите на ЦСКА, Левски, Славия и Локомотив Пловдив също имат своите качества и доминацията на Лудогорец със сигурност ги притеснява“, добави още той.

„Все още не сме празнували титлата, защото тържествата се подготвят за последния ни домакински мач, когато ще ни дадат титлата и медалите. Но не мисля, че ще имаме много време за големи тържества дори след края на сезона. Може би един ден и продължаваме да работим“, каза чешкият специалист.

Той сподели и впечатленията си от собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. „Собственикът гледа последният ни мач с Берое, след което дойде при нас в съблекалнята. Що се отнася до клуба, всичко е на най-високото ниво“, каза Върба. Треньорът на Лудогорец бе попитан дали му тежи това, че си е изградил репутацията на специалист, който печели титли и второто място се счита на провал. „Вече имам титли, така че мога да живея с това. Лесно ми е. Когато завърша на второ място ме уволняват (смее се). Щом не спечеля шампионата съм приключил. Не, шегувам се, разбира се“, добави още той.

Павел Върба говори и за целите пред тима за следващата кампания.

„Групите на Лига Европа вероятно няма да се приемат като загуба. Но в Разград са свикнали да играят в Шампионската лига, който го е преживял, иска да го направи отново. Първият кръг ще бъде труден за нас, защото програмата ще бъде много натоварена. Почивката ни по всяка вероятност ще бъде само три дни. Първенството ще завърши и ще играем за Суперкупата след десет дни. Нищо не може да се направи“ ,заяви Върба.

„Искаме да подсилим отбора, особено в атака. Имам информация от спортния директор на Лудогорец и научих, че някои трансфери вече са на финалната права. Определено бих взел някой играч от чешкото първенство. От друга страна, когато искахме подобен футболист през зимата – Якуб Брабек, цената му нарасна до такава степен, че решихме да не го привлечем. В най-добрите чешки отбори цените на играчите са високи и Лудогорец не е в състояние да отговори на техните финансови искания“, каза чешкият специалист.

Източник: Novsport

Последни новини