Ганайското недоразумение Франсис Нар

Ганайското недоразумение Франсис Нар

Topsport.bg

09-02-2023, 10:33

Левски е имал множество ялови чужденци в своята история. Един обаче ярко изпъква над всички останали. Ганаецът Франсис Нар "твореше" по дясното крило на Левски повече от година. Пристигна в първите дни на 2016-а, като пристигането му на "Герена" се превърна в истинска сага. В нея пряко замесен беше спортният директор Георги Иванов-Гонзо, който тогава се оплака от некоректни мениджърски игри и умишлено завишаване по параметрите на договора.

Борбата на "синята" легенда в крайна сметка се оказа чиста загуба на време, след като Нар се превърна в един от най-яловите атакуващи футболисти в цялата история на Левски. Да се чуди човек как Франсис изигра над 60 мача за Левски. В тях отбеляза 4 гола, като най-запомнящият се от тях беше в домакинството на Марибор от квалификациите за Лига Европа.

23 ноември, 2017 година се превърна в истински празник за "сините" фенове, след като договорът му беше прекратен заради безумно слабата форма, в която се намираше.

Въпреки прогонването от Левски, Нар продължи да "краде" с пълни шепи от футбола. През 2018 година той игра за кипърския Докса Катокопиа, където за 14 мача вкара 2 гола. Оттам Нар подписа в турската втора дивизия, където подсили Карабюкспор. За турците обаче не изигра нито един мач, тъй като се оказва, че имат натрупани финансови задължения и нямат право да картотекират новите си попълнения.

Така незнайните футболни пътища го отвеждат до Славия от Беларус. Задържа се цели две години, а там може да се каже става популярен за целия футболен свят. В разгара на пандемията от коронавирус, тамошният шампионат е единственият, който не е прекратен, и по телевизиите из цял свят започват да се излъчват мачове от бившата съветска република.

За Славия Нар отбелязва 17 попадения в 74 мача. Това е достатъчно да грабне вниманието на узбекистанския гранд Буньодкор Ташкент, където играе през 2022 година. Въпреки трите му гола в 28 мача, бившият тим на Ривалдо се отказва от услугите на Нар и отскоро е играч на друг тим в тази страна Динамо.

Както виждате сами, футболното пътешествие на Нар продължава с пълна сила. Левски се оказа само една от временните му спирки, но спомените за яловия Франсис още дълго време ще будят кошмар сред феновете на "Герена".

Източник: Topsport.bg

Последни новини