Генчев ще води Лудогорец за последно срещу Ботев (Пд)

Генчев ще води Лудогорец за последно срещу Ботев (Пд)

Novsport

19-12-2020, 08:44

Станислав Генчев няма да продължи да води Лудогорец и през пролетния полусезон.

Последният му двубой ще бъде утрешното домакинство на Ботев Пловдив. Мачът в Разград е от 14:00 часа и с него ще бъде спусната завесата в Първа лига тази есен.

Генчев застана на пожар начело на отбора след домакинското поражение с 1:2 от Антверп в групите на Лига Европа. Тогава чехът Павел Върба бе уволнен.

Това е вторият престой на Генчев като временен наставник на орлите. Тази есен той вече води тима в 12 мача - 5 в групите на Лига Европа и 7 в първенството ни. Всичките двубои на континенталната сцена бяха загубени.

В Първа лига обаче тимът нареди 6 поредни победи при младия специалист. Не успя да спечели само последната си среща - 2:2 срещу Арда. Орлите два пъти повеждаха в Кърджали, но домакините не склониха глава.

Очаква се Лудогорец отново да бъде поет от чуждестранен наставник. От ръководството на клуба трябва да коментират темата в неделя след сблъсъка с Ботев Пловдив. Генчев пък със сигурност ще остане в щаба.

Лудогорец вече работи и по зимната селекция. Приоритет в нея ще е взимането на дефанзивен халф. Такива в тима са само Стефан Баджи и Светослав Дяков. Договорът на последния обаче изтича след края на кампанията и е малко вероятно да бъде подновен.

Разградчани следят и ситуацията около централния нападател на Етър (Велико Търново) Преслав Боруков. Юношата на Левски блесна с екипа на болярите. През есента 20-годишният футболист вкара 6 гола в 14 шампионатни срещи.

В Лудогорец пък се завръщат двама футболисти, които бяха под наем.

От Арда се прибира крилото Светослав Ковачев, а от Атлетико Гоянензе - централният нападател Жуниор Брандао, пише "Тема спорт", а "Мач Телеграф" съобщава, че новата звезда на шампионите Кирил Десподов до последно ще е под въпрос за утрешния мач.

Националът, който игра много силно срещу Арда, почувства болки в края на срещата в Кърджали и бе заменен от Доминик Янков в 82-ата минута. Само 120 секунди след това кърджалийци стигнаха до 2:2.

Десподов бе най-добрият играч на терена на Арда, като вкара първия гол и асистира на Драгош Григоре за втория.

От лекарския щаб на „орлите“ ще направят всичко възможно да вдигнат Десподов за последния мач за годината.

Ако той все пак не е готов за 90 минути, на неговото място ще започне един измежду Мавис Чибота и Бърнард Текпетей, които бяха резерви срещу Арда.

Източник: Novsport

Последни новини