Георги Миланов - необходимият лидер на Левски

Георги Миланов - необходимият лидер на Левски

Topsport.bg

15-08-2021, 11:34

Левски най-после се сдоби с играч, от който лъха на футбол. Това е основният извод от последните две срещи на "сините". И ако още се чудите - за Георги Миланов говорим. 

29-годишният халф бе привлечен преди около две седмици и веднага бе хвърлен в боя. Беше най-добрият в редиците на столичани срещу Арда, както и снощи при победата над Царско село. Още с първите си докосвания на топката със синия екип Миланов загатна, че го може. Без да е играл близо година и половина веднага се открои от останалите си съотборници. А това не говори много добре за тях. 

Георги играе със страст, хъс и непримиримост. Със "сърце и душа", както пеят привържениците на славния клуб, чийто цветове защитава. И в двата мача, когато трябваше да бъде заменен, ясно личеше яростта и яда на лицето му от факта, че не може да е на терена и да защитава "синята" фланелка. Няма как поведението му да не зарази и останалите му съотборници. Няма как това да не ги извади от апатията, която ги беше обзела. 

През годините сме виждали как на "Герена" идват футболисти с качества. Загатват за тях в началото на престоя си, след което се сливат с обстановката и стават безлични. Миланов обаче дава вид на момче с характер и амбиция да се завърне в голямата игра. А какво по-добро поле за изява от най-славния български клуб.

Добри думи заслужава и ръководството на "сините". Бавно и мудно, но все пак успя да реализира един стойностен трансфер. Друг е въпросът защо не поканиха Миланов да тренира с тях от самото начало на подготовката, след като са имали идея да го привлекат. Сега със сигурност би бил готов за цял мач. 

Левски имаше нужда от лидер като Георги Миланов. Да говори с действията си на терена, а не пред медиите или в социалните мрежи. Така може да вдигнеш съотборниците си, които са с разбита психика. Не с високопарни приказки, а когато стъпиш на терена да си кръгла нула...

Източник: Topsport.bg

Последни новини