Георги Миланов през годините: Възхищавам се на Гриша Ганчев, бих играл за ЦСКА

Георги Миланов през годините: Възхищавам се на Гриша Ганчев, бих играл за ЦСКА

Topsport.bg

30-07-2021, 11:44

Отборът на Левски е на крачка от това да осъществи висококачествен трансфер. Скоро "сините" ще обявят привличането на Георги Миланов. Атакуващият халф е без отбор от доста време и ще опита да рестартира футболната си кариера на "Герена".

Любопитни обаче са негови изказвания през годините, в които на няколко пъти споделя, че е бил пред трансфер в ЦСКА и не изключва възможността един ден да облече "червения" екип.

Симпатизира най-вече на Гриша Ганчев и стила му на работа, а през 2012 година дори се заканва, че никога не би приел оферта от левскарите и "армейците".

Девет години по-късно, ситуацията се променя...

Определя себе си единствено като фен на Литекс, което донякъде не би трябвало да създаде някакво раздразнение сред "сините" привърженици. Похвално е, че въпреки трудната ситуация, Миланов  е готов да помогне на столичани и с обща работа, клуб и футболист, да възстановят позициите на Левски в българския шампионат. 

Всичко останало е просто история.

В съблекалнята на "Герена" Миланов ще се събере с още бивши свои колеги от "оранжевия" тим - Симеон Славчев и Иван Горанов.

Ето и част от изказванията на Миланов през годините:

"Имаше много спекулации и искам да отбележа, че не съм избрал МОЛ Види пред ЦСКА, а го предпочетох измежду много други оферти, които имах. Искам специално да благодаря на г-н Гриша Ганчев, защото той пръв ме потърси още в края на месец май и положи доста усилия да ме има в ЦСКА. Това се случи в сравнително тежък период за мен, защото бях без отбор и искам лично да му благодаря и да пожелая на ЦСКА да стане шампион. Искрено вярвам, че това ще се случи и ЦСКА ще стане шампион!", Миланов пред БЛИЦ през 2018 годна.

"Ако един ден се върна в страната, бих играл под негово ръководство. Ганчев е един от най-големите босове в българския футбол. Възхищавам му се", Миланов пред БТВ през 2018 година.

Радвам се, че Гриша Ганчев разреши проблемите около ЦСКА - с базите и всички останали въпроси. Всичко е точно и ясно и няма да му пречи занапред. Оттук само ще се надгражда отборът, екипът на Ганчев е доказан през годините и очаквам ЦСКА да стане шампион. Един ден, ако се върна в България, е очевидно за кой отбор ще играя", Миланов пред livesport.bg през 2018 година.

"Уважавам ЦСКА и Левски, но все пак аз съм израснал в Литекс и обичам този клуб. Това, че са по големи клубове от Литекс няма какво да се залъгваме, силни са, но аз няма как да играя в тези два отбора", 2012 година при негова пресконференция в Пресклуб "България".

Източник: Topsport.bg

Последни новини