Георги Минчев постигна невиждано от 58 години на "Армията"

Георги Минчев постигна невиждано от 58 години на

Topsport.bg

01-11-2021, 08:53

Георги Минчев със сигурност ще остави завинаги името си в историята с това, което направи снощи.

Таранът на Локомотив Пд вкара хеттрик за победата над ЦСКА с 3:1, която със сигурност ще се помни дълго от привържениците на клуба.

Така Минчев стана едва вторият играч в историята на българския футбол, който вкарва хеттрик срещу ЦСКА на стадион "Българска армия", пише "Мач Телеграф".

От първия такъв случай изминаха повече от 58 години. До снощи с такова постижение можеше да се похвали само някогашният таран на Марек Трайчо Спасов. На 8 септември 1963 година дупничани побеждават ЦСКА на "Армията" с 3:2, като до 50-ата минута повеждат с 3:0. Таранът на Марек е точен в 8-ата, 12-ата и 50-ата минута.

След това с голове на Димитър Якимов в 67-ата и Христо Джорджилов в 84-ата минута "червените" успяват да направят загубата си по-почетна. Малко по-късно - през сезон 1965/66 Трайчо Спасов успява да стане голмайстор на първенството с екипа на Марек, вкарвайки 21 гола.

След края на сезона е привлечен в Левски, за да замести тежко контузената звезда на "сините" Георги Аспарухов, който пропуска почти всички мачове през есента на 1966-а. Спасов изиграва 7 шампионатни срещи за "сините", в които вкарва два гола, след което е освободен и се завръща в Дупница.

Източник: Topsport.bg

Последни новини