"Герена" изпрати тъжен сезон със загуба на Левски от Ботев (Пловдив)

Topsport.bg

20-05-2021, 21:51

Левски записа загуба в последния си мач на "Герена" за сезона. "Сините" отстъпиха на Ботев (Пловдив) с 1:2 в мач за престиж в групата за разпределение на местата от 7-о до 10-ото.

Домакините поведоха чрез защитника Живко Атанасов, но "канарчетата" реализираха пълен обрат с попадения на Емануел Току.

Така феновете на "Герена" изпратиха доста тежък сезон, в който отборът бе в края на класирането, но крайна сметка се класира във втората група, а към настоящем са на 8-ото място с 38 точки.

Това е седма загуба за "сините" на техния стадион за сезона. 

Възпитаниците на Живко Миланов имат само още един мач, гостуване на Черно море, който вече си осигури бараж за Европа.

От своя страна Ботев постигна първа победа в плейофите, след като отдавна не се бореше за нищо, заемайки последното място във втората група на първенството. Победата на "Герена" днес е историческа за пловдивчани, тъй като тя идва след 31 години чакане. 

Срещата започна ударно за "сините". В 4-ата минута Здравко Димитров центрира от корнер, Мартин Петков стреля, топката се удари в гредата и Живко Атанасов отблизо довкара за 1:0.

Натискът на домакините продължи.

В 25-ата минута, Патрик-Габриел Галчев проби и центрира, а в наказатекното поле Андриан Краев овладя с гръб, след което се завъртя и шутира, но топката премина покрай десния страничен стълб. Малко по-късно Краев подходи егоистично, стреляйки от далечна, трудна позиция, оттам Ботев веднага реализира контраака, завършила с много опасен удар на Атанас Илиев, но Николай Михайлов се намеси решително и изби.

До края на полувремето не се стигна до нови положения и така домакините се оттеглиха с аванс на почивката. Това обаче бързо се промени през втората част.

В първите секунди след подновяване на играта, Току засече отбита топка и пред погледа на Здравко Димитров стреля, оставайки безпомощен Николай Михайлов.

Само две минути по-късно, "канарчетата" отново удариха. След корнер, топката стигна отново до Току, който напълно непокрит стреля ниско по земята за 1:2.

Последва доста безидеина игра от страна на "сините", които търсеха попадения, но така и не намираха начин, по който да ги постигнат.

В 63-ата минута се появиха Борислав И Радослав Цоневи, които опитаха да съживят играта. Това обаче така и не се случи и головите положения пред вратата на Аргилашки липсваха.

Така Левски отстъпи с 1:2 на Ботев. В последния кръг, "сините" гостуват на Черно море, а "канарчетата" са домакини на Царско село.

Източник: Topsport.bg

Последни новини