Година по-късно: Арда потече наобратно

Година по-късно: Арда потече наобратно

Topsport.bg

15-03-2022, 19:45

Арда записа четвърта загуба през пролетта, без да отбележи гол. Кърджалийци трябва да благодарят на вратаря си Мартин Луков, че не паднаха с повече на "Тича" (0:2). Головата разлика на сините от петте двубоя след подновяването на шампионата е 1:9. Те вкараха само веднъж, но с цената на три точки - победата над Берое (1:0).

Това обаче е твърде малко на фона на представеното преди година, което бе на противоположния полюс.

Да, случващото се с Арда има своето логично обяснение - финансовата криза в клуба и куп напуснали тима спрямо 23-тия кръг през 2021-ва, отбелязва "Тема спорт". Тогава кърджалийци, начело с Николай Киров-Белия, бяха четвърти с цели 39 точки. Интересното е, че четвъртият сега Черно море има съшия актив.

Но воденият от Стамен Белчев тим в момента е опасно близо до изпадащите. А до края на редовния дял предстоят доста трудни двубои с Локо Пд, Славия и ЦСКА 1948.

"Не става въпрос за физическо отпадане. Отборът ни е млад. Трябва да сме по-настоятелни и по-скоростни в атака. Имахме добри шансове, но не успяхме да вкараме. Когато сме компактни в защита и сме по-скоростни в атака, ще се случат нещата", каза Белчев. А той впрочем вече е изпадал от елита - през пролетта на 2015-а начело на Хасково, но поне засега никой не мисли в Арда за това...

Източник: Topsport.bg

Последни новини