Голеада в Кърджали! ФК ЦСКА 1948 отнесе Арда

Голеада в Кърджали! ФК ЦСКА 1948 отнесе Арда

Topsport.bg

22-04-2022, 17:06

ФК ЦСКА 1948 победи Арда с 6:3 в зрелищен двубой от втория кръг на плейофите в битка за седмото място в efbet Лига, игран на "Арена Арда" в Кърджали.

Домакините поведоха в резултата рано-рано в срещата, след като Александър Александров (3') си вкара автогол. След това обаче гостите успяха да вкарат три гола за 12 минути, които бяха дело на Ивайло Чочев (32'), Марио Топузов (35') и Галин Иванов (44').

В началото на втората част кърджалии върнаха едно попадение, благодарение на Светослав Ковачев (48'), но малко след това Иванов (58') отбеляза своето второ попадение в срещата и уби надеждите на домакините за нещо повече в мача. Останалите попадения бяха дело на Емил Мартинов (63'), Иван Коконов (68') и Иванов (70'), който оформи своя хеттрик, слагайки точка на голеадата.

Така ФК ЦСКА 1948 вече заема третото място в групата, даваща право на участие в Лигата на конференциите с актив от 33 точки. Арда е на четвърта позиция с 30 пункта.

Двубоят започна по отличен начин за кърджалии, които поведоха в резултата още в третата минута. Тонислав Йорданов пусна дълъг пас, извейждайки отдясно Атанас Зехиров. Футболистът напредна и центрира в наказателното поле, където в опита си да изчисти, Александров опъна мрежата на съотборника си Даниел Наумов.

В 13-ата минута Ел Мами пусна към Йорданов пред границата на наказателнот поле, а той остави топката за Христо Иванов, който шутира, но прати кълбото в аут.

В 26-ата минута Алекс Колев се възползва от грешка на Атанас Зехиров и успя да преодолее Мартин Луков. Футболистът остана срещу празната врата, но ъгълът бе твърде малък и прати кълбото в аут.

В 32-рата минута Ивайло Чочев изравни. Галин Иванов нахлу в пеналтерията и промуши топката към халфа, който излезе на отлична позиция и с елегантен изстрел в далечния ъгъл матира Мартин Луков.

В 35-ата минута Марио Топузов направи обрата. Той получи топката след грешка на Христо Иванов и се оказа очи в очи с Луков. Топузов запази хладнокръвие и прати топката във вратата - 1:2.

Минута преди края на редовното време на първата част Галин Иванов също се разписа. Топузов комбинира с плеймейкъра отдясно, който опита да намери свой съотборник, но се получи рикошет в Алекс Петков. Иванов веднага се възползва и с плътен удар с левия крак опъна мрежата на Луков.

В началото на второто полувреме домакините върнаха едно попадение, благодарение на Светослав Ковачев. Футболистът се възползва от грешка на Реян Даскалов. Ковачев открадна топката, навлезе в пеналтерията отдясно и с техничен диагонален изстрел преодоля Даниел Наумов.

В 58-ата минута Галин Иванов се разписа за втори път в срещата. Емил Мартинов пусна хубав извеждащ пас към плеймейкъра, който шутира и прати топката между краката на Мартин Луков - 2:4.

В 63-ата минута Георги Русев напредна отляво и видя останалия съвсем сам на дъгата на пеналта Емил Мартинов. Бившият халф на Арда не се поколеба и с хубав удар порази вратата на бившия си отбор.

В 68-ата минута Александър Георгиев получи високо подаване отляво и с едно докосване свали топката към границата на вратарското поле, където Иван Коконов шутира по земя, пращайки топката в долния ляв ъгъл на Наумов.

В 70-ата минута Галин Иванов оформи хеттрик. Георги Русев центрира отляво към футболиста, който бе необезпокояван в наказателното поле и от воле вкара своя трети гол в мача.

Източник: Topsport.bg

Последни новини