Голов трилър в Кърджали! Арда пречупи борбен Септември (София) и записа трета поредна победа

Голов трилър в Кърджали! Арда пречупи борбен Септември (София) и записа трета поредна победа

Topsport.bg

01-08-2022, 22:25

Арда стигна до драматична победа над Септември (София) с 3:2 в двубой от четвъртия кръг на efbet Лига, игра на "Арена Арда" в Кърджали.

Домакините поведоха рано-равно в мача благодарение на Лъчезар Котев (6'), но малко след това Реди Каса (27') изравни. В края на първото полувреме обаче Христо Иванов (38') отново изведе домакините напред в резултата. През втората част головото шоу продължи. Столичани отново изравниха, след като Милен Стоев (73') си вкара автогол, но минута по-късно Ел Мами Тетах се разписа, оформяйки крайния резултат.

Така Арда записа трета поредна победа от началото на сезона. Кърджалии вече са с актив от 9 точки, които ги изкачиха до третото място във временното класиране на първенството. Септември продължава с цветущото си представяне и към момента е на 10-а позиция с 4 пункта.

Двубоят започна по прекрасен начин за домакините, които поведоха в резултата в шестата минута.Иван Тилев напредна отдясно на пеналтерията и върна към Лъчезар Котев, който по земя и с помощта на рикошет прати топката във вратата на Димитър Шейтанов.

В 18-ата минута Светослав Ковачев прати топката във вратата, но голът му бе отменен, след като съдията Димитър Димитров се консултира с ВАР и отмени попадението заради тънка засада.

В 27-ата минута Реди Каса изравни. Топката стигна до футболиста след разбъркване при центриране от ъглов удар. Каса протегна крак в точния момент и прати кълбото зад гърба на Васил Симеонов.

В 38-ата минута Христо Иванов отново изведе крджалии напред в резултата. Деян Лозев нахлу отдясно на наказателното поле и по всичко изглеждаше, че топката ще напусне очертанията на терена. Футболистът обаче съумя да се справи със ситуацията и да подаде към Иванов, който от около точката на дузпата прати кълбото във вратата - 2:1. При този резултат завърши и първото полувреме.

Септември започна по-добре втората част в търсене на изравнителен гол. Това в крайна сметка се случи в 73-ата минута. Поредно статично положение, което затрудни домакините. Топката беше отклонена от играч на Септември, а Стоев я насочи към собствената си врата.

Само минута по-късно Ел Мами Тетах донесе победата за отбора си. След отлична самостоятелна акция, влезлият преди минути играч на домакините нахлу в наказателното поле и с прецизен изстрел прати топката в десния ъгъл на вратата.

Източник: Topsport.bg