Гонзо: Спокойно, Локо ще вземе лиценз за Европа

Гонзо: Спокойно, Локо ще вземе лиценз за Европа

Novsport

19-06-2020, 18:57

 Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов реагира остро на новината, че клубът не е в списъка с получили лиценз за участие в Европейските клубни турнири. 

"Не мога да разбера защо се прави драма. Крайният срок е 1 юли. Това е все едно да да отидеш на училище на 1 август, когато часовете започват на 15 септември. Искам да успокоя нашите фенове и "доброжелателите" ни. Локомотив ще вземе лиценз за участие в Европа", сподели пред "Марица" Гонзо.

Общо пет отбора от Първа лига вече получиха лиценз за участие в европейските клубни турнири, обявиха тази сутрин от БФС. За момента въпросните клубове са Берое, Ботев (Пловдив), Лудогорец, Славия и ЦСКА-София.

Впоследствие стана ясно защо Локо и Левски не са попаднали в списъка с получилите лиценз. Мениджърът към БФС Даниела Станоева заяви:

"Първо искам да уточня, че всички документи се обработват и се изпращат до УЕФА. Тези на Лудогорец, Славия, Ботев (Пловдив), Берое и ЦСКА-София са готови и поради тази причина са публикувани.

Защо в списъка на фигурират Левски и Локомотив (Пловдив)? Техните документи все още се обработват. Засега няма проблем. Да се надяваме, че и занапред няма да има проблем. Това можем да кажем на този етап. Обработват се. Когато всичко е готово, ще публикуваме информацията”.

Георги Лалев - лицензионен мениджър при БФС, който сподели пред Спортал следното:

“Комисията няма как да разгледа всички документи наведнъж. На този етап няма клуб, който да не вземе лиценз. Левски ще вземе лиценз на база документите, които са представили”, лаконичен бе Лалев пред Спортал.

Лицензи Втора Професионална лига за сезон 2020 - 2021:

ФК Кариана с. Ерден, ФК Локомотив София 1929, ОФК Пирин гр. Благоевград, ПФК Септември гр. София, ФК Струмска слава 1927 гр. Радомир, СФК Хебър 1918

Източник: Novsport

Последни новини