Гочето: Няма да е лесно на ЦСКА срещу Етър

Гочето: Няма да е лесно на ЦСКА срещу Етър

Novsport

14-03-2021, 09:16

Георги Василев-Гочето, който е извеждал ЦСКА и Етър до шампионската титла, очаква много завързан мач на "Армията" днес.

"Класирането не отразява точно силата на великотърновци. Заради това и очаквам много интересен двубой. ЦСКА със сигурност ще трябва да се доказва след колебливите си изяви напоследък. Последните мачове на Етър пък подсказват, че отборът се намира в добро състояние, затова и се вижда настроение в играта. На домакините хич няма да им е лесно", заяви Георги Василев пред "Тема Спорт".

"ЦСКА определено ще иска да се докаже пред привържениците си, но ще трябва да се наложи над съперник, който вече натрупа самочувствие. Мачът не предполага да има никакво подценяване, убеден съм, че Бруно Акрапович ще обърне внимание на това нещо. Атакуващите футболисти на червените са длъжници. Като цяло отборът трябва да покаже, че може да превъзмогне липсата на Али Соу. Колкото до Етър - момчетата на Александър Томаш са на гребена на вълната. Играта им става все по-приятна за гледане, като това се дължи и на доброто представяне на част от новите чуждестранни попълнения", допълни Гочето.

Треньорът на Етър Александър Томаш има проблеми по окомплектоването на състава. Те са свързани най-вече в защитата. До последно под въпрос за визитата на "Армията" ще са централният бранител Мариян Иванов, както и бекът Венелин Филипов. Последният започна подготовка наравно със съотборниците си, но наставникът все още не е решил дали да го хвърли в боя. Същото важи и за Иванов.

Със сигурност извън сметките на Александър Томаш остават централният защитник Ерол Алкан, както и нападателят Даниел Младенов, който в миналото доста пъти е тормозил защитата на червените. В Берое отново ще разчитат на стегната игра и бързи нападения.

Човекът във форма за виолетовите е габонският нападател Миси Мезу. Той се разписа два пъти при успеха с 3:1 над ЦСКА 1948 в предишния кръг. Очаква се на върха на атаката на великотърновци да бъде юношата на Левски Преслав Боруков. 20-годишният нападател отново започна да влиза във форма - той също вкара в предишния двубой. Боруков е водещият реализатор на Етър със 7 гола в 18 мача. 

Източник: Novsport

Последни новини