Гочето: ЦСКА беше излъган два пъти по един и същ начин

Гочето: ЦСКА беше излъган два пъти по един и същ начин

Topsport.bg

02-12-2021, 08:56

Славният треньор от близкото минало - Георги Василев сподели своя коментар за изминалото дерби между Лудогорец и ЦСКА, което бе спечелено от "орлите" с 2:0. Ето какво каза той пред колегите от "Тема Спорт":

"Дербито Лудогорец - ЦСКА предложи много на родните футболни фенове. Двубоят беше напрегнат, динамичен, с поделено преимущество в отделни етапи от срещата. Липсваше повече смелост и поемане на отговорност в завършващата фаза, но все пак смятам, че неутралният зрител е останал доволен от видяното. Вече бе казано достатъчно за начина, по който Лудогорец пречупи ЦСКА и за резервите на Генчев, които се включиха по прекрасен начин. Луксът да притежаваш играчи като Каули и Чибота на своята скамейка говори за голямо равновесие в състава на разградчани, което пък не се забелязва в този на "армейците", а и на другите български отбори. Видя се, че след като Юга и Жеферсон се измориха тимът тотално изгуби битката в центъра на терена и между защитниците и нападателите зейна огромна дупка.

Любопитно е, че Лудогорец подходи много предпазливо, което е нетипично за техния стил на игра. Заложиха на много по-опростени отигравания и директни пасове към бързите си нападатели. Неумението им да задържат топката в много ситуации обаче можеше да им създаде големи главоболия. На няколко пъти те губеха притежанието в близост до своята врата и единствено неумението на ЦСКА да се възползва от получените възможности, ги спаси. Техният най-голям актив са силните индивидуалности, с които разполагат. Много рядко по родните терени виждаме отигравания, като тези на Чибота при двете ситуации, които доведоха до головете за орлите. Нападателят показа смелост, самочувствие и най-важното - ефективност, с които сам донесе победата на тима си.

В същото време за втори път през този сезон ЦСКА бе излъган по един и същи начин. "Червените" изгубиха два двубоя, в които бяха напълно равностоен противник и дори имаха преимущество в големи етапи. Показваха търпение до средата на втората част, но лекомисленото търсене на победата в заключителните минути, умората и отпускането в дефанзивен план им костваха лошите резултати. За първи път това им се случи срещу Зоря (Луханск) в София, когато през първата част можеха да водят с 2:0, а сега се повтори и в Разград.

В сгъстената декемврийска програма обаче няма време за много анализи, а веднага трябва да се гледа към следващия мач. Лудогорец ще получи огромен импулс от постигната победа, а за "армейците" остава да ближат рани и максимално скоро да се върнат на победния път, за да се задържат в борбата за титлата".

Източник: Topsport.bg

Последни новини